8.3 C
Lloret de Mar

El Síndic de Greuges alerta de la greu crisi de drets eixamplada durant el 2020

A causa de la pandèmia, s'ha batut rècord històric de queixes, especialment, relacionades amb les polítiques socials.

El president del Parlament, Roger Torrent, rep l'Informe 2020 de mans del Síndic, Rafel Ribó, acompanyat dels seus adjunts Jaume Saura i María Jesús Larios
El president del Parlament, Roger Torrent, rep l'Informe 2020 de mans del Síndic, Rafel Ribó, acompanyat dels seus adjunts Jaume Saura i María Jesús Larios

Darreres Notícies

El Síndic de Greuges de Catalunya va rebre 33 queixes i 49 consultes a Lloret de Mar al llarg del 2020. A la comarca de La Selva, les xifres pugen a 168 queixes i 220 consultes.

Seguint la mateixa tendència que al conjunt de Catalunya, la majoria, el 42%, són de l’àmbit de les polítiques socials: sobretot queixes relacionades amb l’educació i la recerca, i consultes sobre la salut, el treball i les pensions, i els serveis socials. Sobre l’administració pública i el consum també es van presentar moltes queixes i consultes.

El Síndic de Greuges, Rafel Ribó (El Periódico)
El Síndic de Greuges, Rafel Ribó (El Periódico)

En el conjunt de Catalunya, són més d’11.000 queixes i 10.000 consultes. A més, es van iniciar 300 actuacions d’ofici. El Síndic de Greuges ha presentat recentment el seu informe anual i alerta de la greu crisi de drets eixamplada durant el 2020.

“És l’any que més queixes hem tingut de tota la història de la institució: 11.300 queixes, un 10% més que l’any anterior”

Jaume Saura

L’adjunt general del Síndic, Jaume Saura, explica que s’ha batut rècord històric de queixes, especialment, relacionades amb les polítiques socials.

El principal motiu que ha fet incrementar el nombre de queixes al llarg del 2020 està clar: la crisi del coronavirus.

“Al voltant del 20% de les queixes totals tenen alguna cosa a veure amb la Covid, en relació al tracte rebut com tots els efectes colaterals que ha tingut”

Jaume Saura

De l’any de la pandèmia, en destaca l’accessibilitat a la salut, la desigualtat en l’educació, la vulnerabilitat de la gent gran en residències, la temeritat sobre la natura i el clima, l’emergència de l’habitatge com a element vital, l’empobriment del treball i l’emprenedoria, i l’erosió creixent de drets i llibertats.

spot_img

El + Vist