23.6 C
Lloret de Mar
L'oficina del SOM (Ajuntament de Lloret de Mar)

El SOM comença a recuperar el volum de gestió de la prepandèmia

El 2022, el servei va gestionar prop de 6.000 visites i consultes, s’hi van inscriure 1.500 persones i es van registrar 1.245 ofertes de treball.

L'oficina del SOM (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Després d’un parell d’anys complicats, el Servei d’Ocupació Municipal, el SOM, està recuperant el volum de gestió que tenia abans de la pandèmia. L’organisme ha presentat les dades del 2022.

Destaquen les següents xifres: el servei ha gestionat prop de 6.000 visites i consultes, s’hi han inscrit 1.500 persones i s’han registrat 1.245 ofertes de treball. Unes dades que representen un increment de més del 50% en relació al 2021. A més, el SOM disposa actualment d’una borsa de més de 500 empreses. De tot plegat, el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, en fa una valoració molt positiva.

“Hem passat moments molt difícils i poder recuperar l’activitat econòmica ho hem de traduir com una bona notícia”

Jordi Orobitg

Recordem que el SOM és un servei gratuït d’intermediació entre persones que busquen feina i empreses que busquen personal. Tot i que treballa fonamentalment en l’àmbit de Lloret i, de fet, per inscriure’s a la borsa de treball un requisit indispensable és estar empadronat a la vila, el servei s’ha convertit en una referència a les comarques gironines i també treballa amb empreses d’altres municipis.

“Focalitzem la nostra activitat a Lloret, però tenim una certa bona fama i això fa que ens contactin des de diferents municipis i empreses per col·laborar amb nosaltres”

Jordi Orobitg

Tot i les bones valoracions de tot plegat, el regidor reconeix que hi ha un problema: cada vegada es detecten més dificultats per disposar de personal qualificat, especialment en els sectors de l’hostaleria i restauració.

“La restauració i l’hostaleria han estat sectors amb una precarietat important, però crec que existeix un moviment important dins de l’empresariat local per revertir aquestes condicions de treball”

Jordi Orobitg

El SOM es complementa amb la formació. Durant el 2022, va organitzar 40 cursos, jornades i seminaris dirigits a empreses, emprenedors, treballadors i persones a l’atur. En total, s’hi van inscriure gairebé 700 persones.

Abans d’acabar el 2023, Jordi Orobitg espera que es puguin inaugurar les noves dependències de Comerç i Promoció Econòmica a l’antiga caserna de la Policia Local, de manera que tots els serveis estaran centralitzats i es confia en poder oferir una millor atenció a la ciutadania.

spot_img

El + Vist