10.1 C
Lloret de Mar

El Teatre bateja la sala principal amb el nom de Josep Bernat i Montero

La placa amb el seu nom s'ha destapat aquest diumenge, en un acte d'homenatge amb la participació de tota la comunitat teatral del municipi.

Destapant la placa en record a Josep Bernat i Montero
Destapant la placa en record a Josep Bernat i Montero

Darreres Notícies

La sala principal del Teatre de Lloret s’anomena, des d’aquest diumenge, Sala Josep Bernat i Montero. D’aquesta manera, l’Ajuntament i tota la comunitat teatral del municipi ret homenatge al lloretenc, que va estar molt vinculat al món de la cultura, en general, i molt especialment al teatre local. 

Per inaugurar la nova placa amb el nom de Josep Bernat, aquest diumenge al vespre s’ha dut a terme un acte al mateix Teatre, en què han col·laborat totes les agrupacions amb què va participar, que són el Casal de l’Obrera, el grup Dafne i el Teatre de la Selva, i també actors a títol particular com Fermí Reixach i Xavier Albertí. L’acte l’ha conduït Tono Alsina, actor amateur i gendre de Josep Bernat, i, a més, han parlat el seu net, Àlex Muñoz Bernat, i la seva dona, Cristina Pané, a banda de l’alcalde, Jaume Dulsat.  

El net de Josep Bernat a l'acte d'homenatge
El net de Josep Bernat a l’acte d’homenatge

La vídua, Cristina Pané, ha recordat que gràcies al teatre va conèixer en Josep i han compartit tota una vida plena de bons moments i, sobretot, molta cultura. Assegura que tota la família està molt agraïda per com Lloret el recorda i demana que la Sala Josep Sala i Montero permeti el foment del teatre local.

“Estem molt contents tota la família, ha sigut un acte molt emotiu, crec que tots ho han fet des de l’estima que li tenien a en Josep”

Cristina Pané

Un dels moments més emotius ha estat el parlament del seu net, l’Àlex Muñoz Bernat, que ha remarcat que el seu avi segueix viu perquè tothom el té en el record. Per a ell, era un geni i un pou de coneixement.

“Sempre ha sigut així d’especial, de geni, podríem dir que ha estat destinat a ser-ho i puc dir que era una font de coneixement i genialitat”

Àlex Muñoz Bernat

El net ha donat pas a un vídeo elaborat per la família, on es repassaven diferents facetes d’en Josep en el món de la cultura, com ara dirigint teatre o tocant el piano.

Molt emotiu ha estat també el moment en què Conxita Romaní ha recitat el poema Amb música us ho explicaré millor, de Salvador Espriu, que va compartir tantes vegades amb en Josep.

Teatre de la Selva ha ofert un espectacle especial per a Josep Bernat
Teatre de la Selva ha ofert un espectacle especial per a Josep Bernat

I un altre dels aplaudiments més forts se l’han endut els companys de Teatre de la Selva, Marc Bertran, Pere Box, Joan Pau Romaní i Joan Romà Ortiz.

“Era genial en tots els aspectes, era respectuós, era educat, tenia una cultura impressionant i es feia estimar”

Pere Box

“Sobretot ens va transmetre passió, pel teatre sobretot i per la cultura en general també, i el rigor per fer les coses ben fetes”

Joan Pau Romaní

Com no podia ser d’una altra manera, també han volgut col·laborar amb l’homenatge els actors Fermí Reixach i Xavier Albertí.

Xavier Albertí parlant sobre Josep Bernat
Xavier Albertí parlant sobre Josep Bernat

Albertí ha recordat els inicis en el món teatral al costat d’en Josep Bernat, primer al Casal de l’Obrera i després amb l’agrupació Dafne. Per a Xavier Albertí, en Josep encara segueix amb ell en el seu dia a dia.

“Era d’aquestes persones que des de la simplicitat, la cordialitat, el rigor, el compromís, la no por… feien que tot fos fàcil, però al mateix temps profund i veritable; i l’art ha de ser això”

Xavier Albertí

L’acte l’ha conduït l’actor amateur Tono Alsina, que a banda de ser-ne un aprenent, era el seu gendre i, en aquest àmbit, assegura que en Josep era un gran home de família. En el món teatral, diu que va ser una peça fonamental per a ell.

L’acte l’ha tancat l’alcalde, Jaume Dulsat, just abans de destapar la placa amb el nom de Josep Bernat, que, per sempre més, quedarà ubicada al costat de l’escenari del Teatre de Lloret. Un tribut ben merescut, segons l’alcalde.

El Teatre s’ha omplert aquest diumenge a la tarda i el públic ha acabat dempeus aplaudint amb força, tot recordant el llegat i l’estima que deixa en Josep Bernat i Montero a Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist