14.3 C
Blanes
Xavier Albertí (La veu de Montcada)

El Teatre de Lloret dedica un cicle a Xavier Albertí

S'inaugura aquest diumenge (18 hores), amb l'obra 'La mala dicció'.

Xavier Albertí (La veu de Montcada)

Darreres Notícies

Aquest diumenge, comença, al Teatre de Lloret, el Cicle Xavier Albertí i serà amb la presència del reconegut dramaturg lloretenc. L’obra que s’hi representarà és La mala dicció, amb la companyia Indi Gest.

El segon espectacle del cicle serà El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc, protagonitzat per Pere Arquillué, que arriba a Lloret divendres 3 de novembre. I el cicle es tancarà dissabte 9 de desembre, amb un espectacle titulat Havaneres: els catalans a Cuba, una conferència amb el mateix Alebrtí i amb Alejandro Bordanove.

Per a Xavier Albertí és tot un honor que el Teatre de Lloret li dediqui aquest cicle, en el marc de la celebració de la Capital de la Cultura Catalana. “Em reconnecta una vegada més amb les meves beceroles, amb el meu bressol, amb una quantitat importantíssima de persones amb qui vaig començar a fer teatre i, sempre ho he dit, hi ha una part del Xavier Albertí director que va néixer a Lloret i, per tant, tornar-hi sempre és un gran plaer”, ha comentat el dramaturg lloretenc.

“Em sembla una iniciativa preciosa que a mi em fa molt, molt, molt feliç, perquè em reconnecta una vegada més amb les meves beceroles”

Xavier Albertí

Pel que fa a l’obra inaugural d’aquest cicle, és un espectacle inspirat en el clàssic Macbeth de Shakespeare, amb autoria de Jordi Oriol i direcció de Xavier Albertí. A l’escenari, hi veurem el mateix Jordi Oriol i també Paula Malia i Carles Pedragosa. Es tracta d’una coproducció d’Indi Gest, el Grec 2021 Festival de Barcelona i el Teatre Lliure, amb el suport de l’OSIC. 

Albertí ha explicat que l’espectacle mosta que “sense paraules, la nostra forma de configurar realitat seria diferent, seria una altra, i per tant la paraula acaba sent la creadora de realitat i mostra com aquestes paraules poden arribar a ser destructives”.

“‘Com la paraula pot arribar a ser condemnatòria, com realment nosaltres som el que som perquè pensem i pensar ho fem a través de paraules”

Xavier Albertí

La mala dicció arriba aquest diumenge, a les sis de la tarda, i, en acabar, es farà una postfunció amb el mateix Albertí i els actors.

“Serà un plaer participar a la postfunció, a més a més amb la resta de preciosos integrants de l’equip, la Paula Malia, el Carles Pedragosa i el Jordi Oriol explicarem una miqueta com hem construït aquest espectacle ben suggerent”

Xavier Albertí

“És un espectacle que ens ha donat moltes satisfaccions”, ha comentat Albertí, que ha afegit que “ja s’ha programat en dues ocasions al Teatre Lliure, es va estrenar al Temporada Alta fa un parell d’anys, i és un espectacle que tanca una trilogia que ha dirigit amb textos del Jordi Oriol”.

Les entrades valen 16 euros i es poden comprar pels canals habituals.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist