27.2 C
Lloret de Mar
El passeig marítim avui i fa un any, malmès pel Glòria.

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

El passeig marítim avui i fa un any, malmès pel Glòria.

Darreres Notícies

Aquesta setmana fa un any que Lloret de Mar va viure el temporal més intens de les últimes dècades a Catalunya: el temporal Glòria. La borrasca, que també va afectar part de l’Estat espanyol, va provocar diversos desperfectes a la vila.

Tot i que la situació a Lloret no va arribar a considerar-se greu, les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals on es va obrir un esvoranc de 30 metres . Per aquest motiu, es va haver de tancar la circulació en la zona al llarg dels dies que va durar el temporal. A més, també es van tancar les escoles i els equipaments esportius, i diverses activitats programades es van haver de suspendre.

Un any després, les obres més importants –quantificades amb 200.000 euros- ja han estat fetes i queden actuacions menors. L’alcalde Jaume Dulsat exposa que falten “substituir alguns bancs del passeig de Lloret, així com reparar l’antic emissor de Cala Banys i el pont de la Fermina”.

Els efectes a la platja de Fenals, al gener del 2020 amb el Gloria (NRLL)

En general, a Catalunya, el Glòria va deixar onades de més de 7 metres, ventades fortes, la desaparició de la barra del Trabucador i tota la costa afectada, així com nevades intenses, pluges excepcionals i desbordaments de rius. Van ser cinc dies de temporal extraordinari, entre el 19 i el 23 de gener de l’any passat.

Una de les afectacions més importants a la nostra zona va ser l’ensorrament del pont ferroviari que uneix Blanes i Malgrat. Això va provocar que el servei de trens entre les dues poblacions quedés inactiu fins a aquest passat mes de desembre, en què es va reactivar el servei amb la construcció d’un nou pont.

spot_img

El + Vist