Dijous, 25 febrer 2021
9.4 C
Lloret de Mar
El passeig marítim avui i fa un any, malmès pel Glòria.

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

El passeig marítim avui i fa un any, malmès pel Glòria.

Darreres Notícies

Emilce Prida, Laia Urpí i Adriana Daniela Dan, guanyadores del concurs de fotografia comunitària

La primera imatge mostra El Puntet, des de lluny, en blanc i negre; la segona, una posta de sol des de Can Xardó; i la tercera, el detall d'una flor lila.

L’Obreria organitzarà dos Balls de Plaça el 24 de juliol, perquè també puguin ballar les Obreres del 2020

Ho ha anunciat l'Obrer Major coincidint amb la celebració de l'Aplec dels Perdons aquest proper diumenge, que es farà només amb els actes litúrgics.

El CDA ha pogut atendre l’increment d’usuaris, que s’han triplicat per la pandèmia

De moment, el Centre de Distribució d'Aliments segueix funcionant al Pavelló Municipal d'Esports, però ja queda poc per traslladar-lo al centre del municipi.

Força Lloret demana que es convoqui una nova convocatòria per sol·licitar beques menjador

La formació critica la "mala gestió" que s'ha fet d'aquestes ajudes i reclama, també, que es paguin amb retroactivitat des de l'octubre. L'Ajuntament assegura que ho està estudiant.

Meraki Films roda el seu nou curtmetratge al Puntet durant tot un cap de setmana

Una vintena de persones especialistes en tots els àmbits han col·laborar en fer realitat el curt 'MOLLY. The Strange Life of A Contemporary Artist', de Greoor Macoli.

Aquesta setmana fa un any que Lloret de Mar va viure el temporal més intens de les últimes dècades a Catalunya: el temporal Glòria. La borrasca, que també va afectar part de l’Estat espanyol, va provocar diversos desperfectes a la vila.

Tot i que la situació a Lloret no va arribar a considerar-se greu, les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals on es va obrir un esvoranc de 30 metres . Per aquest motiu, es va haver de tancar la circulació en la zona al llarg dels dies que va durar el temporal. A més, també es van tancar les escoles i els equipaments esportius, i diverses activitats programades es van haver de suspendre.

Un any després, les obres més importants –quantificades amb 200.000 euros- ja han estat fetes i queden actuacions menors. L’alcalde Jaume Dulsat exposa que falten “substituir alguns bancs del passeig de Lloret, així com reparar l’antic emissor de Cala Banys i el pont de la Fermina”.

Els efectes a la platja de Fenals, al gener del 2020 amb el Gloria (NRLL)

En general, a Catalunya, el Glòria va deixar onades de més de 7 metres, ventades fortes, la desaparició de la barra del Trabucador i tota la costa afectada, així com nevades intenses, pluges excepcionals i desbordaments de rius. Van ser cinc dies de temporal extraordinari, entre el 19 i el 23 de gener de l’any passat.

Una de les afectacions més importants a la nostra zona va ser l’ensorrament del pont ferroviari que uneix Blanes i Malgrat. Això va provocar que el servei de trens entre les dues poblacions quedés inactiu fins a aquest passat mes de desembre, en què es va reactivar el servei amb la construcció d’un nou pont.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

L’Iron, d’un any i mig, l’última incorporació de la Unitat Canina de la policia

Ara mateix la formen 4 gossos: tres femelles –la Maya, Mia i Luna- a les quals s’hi ha sumat l’Iron. La seva propietària el va recollir d’una protectora quan era ben petit.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.