26.2 C
Lloret de Mar
El carro amb la sardina, el 2018

El tradicional enterrament de la sardina tancarà el Carnaval amb el comiat al Rei Carnestoltes

A partir de les 20 hores: seguici funerari, lectura del testament, incineració, ball amb Bufant Fort i sopar popular amb el Xino-Xano.

El carro amb la sardina, el 2018

Darreres Notícies

Avui és Dimecres de Cendra i, per tant, aquesta nit es posa el punt final al Carnaval amb el tradicional enterrament de la sardina, en què s’acomiada al Rei Carnestoltes i s’obre el calendari de la Quaresma.

Com és habitual, a Lloret l’enterrament de la sardina començarà amb un seguici funerari. La sortida serà a les vuit del vespre des de la plaça dels Germans Maristes, coneguda com a plaça de la Magnòlia, i s’anirà fins a la Plaça de la Vila.

Allà, es farà la lectura del testament, un ball popular amb l’agrupació Bufant Fort i s’incinerarà la sardina a la platja. Després, hi haurà sopar per a tothom de la mà del Xino-Xano. El regidor de Festes, Cristian Fernández, assegura que serà un tancament del Carnaval molt intens.

El Xino-Xano, a l’enterrament de la Sardina del 2018 (Xino-Xano)

Un membre del Xino-Xano, Carles Carbonell, explica que els anys que fa bon temps, com aquest, la gent sol estar-se més estona gaudint de l’àpat. La Penya prepara els cigrons des de primera d’hora del matí i preveu repartir-ne entre 800 i un miler de racions, acompanyats de sonsos fregits.

El recorregut del seguici funerari (Policia Local de Lloret)

Per participar a l’enterrament de la sardina, es demana als assistents que vagin vestits de dol. Els que ho facin, tindran preferència a l’hora de repartir el menjar. A més, es recomana portar un ciri per acompanyar el seguici. Recordem que la sortida serà a les vuit del vespre des de la plaça dels Germans Maristes.

spot_img

El + Vist