7.6 C
Lloret de Mar

Eliminar voreres, reduir la velocitat i més carrers per a vianants al nucli antic

És la proposta de plataforma única que ha presentat la comissió Tren Tram Palafolls-Blanes-Lloret, aquest dijous a la Biblioteca.

La jornada, feta aquest dijous, a la sala polivalent de la Biblioteca.
La jornada, feta aquest dijous, a la sala polivalent de la Biblioteca.

Darreres Notícies

La plataforma única és la solució que proposa la comissió Tren Tram Palafolls-Blanes-Lloret per pacificar el casc antic de la vila. Argumenta que només una quarta part dels desplaçaments a Lloret es fan en vehicle i que en canvi aquest té una elevada presència a la via pública.

La proposta -presentada aquest dijous a la Biblioteca- consisteix en donar prioritat al vianant per sobre del vehicle privat en el seu pas pel centre de la vila. Això, segons la comissió, s’aconseguiria restringint el pas dels cotxes als carrers amb el mateix sentit de circulació, reduir-ne la velocitat i eliminant les voreres. En aquest cas es permetria el pas de persones amb mobilitat reduïda, cotxets d’infants, carretons de la compra o maletes amb rodes.

Àngel Aguilera, membre de la comissió, anomena ‘plataforma única’ que permetria “menys emissions de CO2, més qualitat de vida i més espai públic per al vianant, el cotxe passa a ser un convidat i no el protagonista”.

Actuacions sostenibles similars s’han dut a terme al centre de Girona, a Ciutat Vella de Barcelona o a la vila de Carcassone de França.

spot_img

El + Vist