10.4 C
Lloret de Mar

Els alumnes de Lloret comencen a treballar la igualtat de gènere a partir dels 8 anys

La tècnica de la Dona, Mercè Serrano, creu que és molt important començar a educar els infants en la igualtat quan encara són petits.

Darreres Notícies

L’Ajuntament treballa per conscienciar els més petits sobre la violència de gènere. Amb aquesta finalitat, es duen a terme uns taller de prevenció a les escoles i instituts que des d’aquest curs també s’adrecen a nens de 8 i 10 anys, a banda d’alumnes de secundària.

A cada curs, però, s’hi du a terme un taller diferent. Per exemple, a quart de primària s’explica un conte titulat La Mercè vol ser bombera i a 6è es crea un mural on es defineixen les tasques que du a terme cada membre de la família. D’aquesta manera, es debat sobre els rols de gènere i la igualtat. La tècnica de la Dona, Mercè Serrano, creu que és molt important començar a educar els infants en la igualtat quan encara són petits.

A segon de secundària, s’hi desenvolupa un taller per parlar de les relacions de parella. Per fer-ho, es reparteix un tríptic amb nou frases que representen mites de l’amor i els alumnes han de posicionar-se sobre si creuen que fan referència a una relació sana o no. Després debaten entre ells i, per acabar, se’ls fa una reflexió i se’ls indica si tenien raó o no, tal com ha apuntat Mercè Serrano.

El taller es complementa amb un test per internet, anomenat Love Test, que planteja les mateixes preguntes perquè tothom pugui respondre-les individualment i comprovar si té clars quins són els conceptes d’una relació sana. La iniciativa la va plantejar el tècnic de Joventut, Carles Carbonell.

A tercer de secundària es parla de la publicitat sexista, tant la que afecta les dones com la que afecta els homes. I a quart, els alumnes van al teatre; aquest any van anar a veure l’obra M’agrada, on s’abordava la relació entre els joves i les noves tecnologies.

spot_img

El + Vist