13.5 C
Lloret de Mar

Els alumnes de Lloret participaran en el pas de la torxa dels Special Olympics

La torxa arribarà el 28 de març a la vila, amb un acte a les 12 del migdia a les pistes d'atletisme, on s'encendrà el peveter.

Una edició anterior dels jocs Special Olympics.
Una edició anterior dels jocs Special Olympics.

Darreres Notícies

La Torxa dels Special Olympics passarà per Lloret de Mar el 28 de març, amb la participació de les escoles de la vila. Serà un esdeveniment emotiu, que permetrà recordar l’any 2006, quan la vila va ser la seu dels jocs.

servicios profesionales jimenez

La torxa recorrerà fins a 14 poblacions catalanes, abans de donar pas a l’esdeveniment esportiu més important per a persones amb discapacitat intel·lectuals. De tots els llocs per on passa, Lloret és l’única població de les comarques gironines.

Pistes d'Atletisme de Lloret
Pistes d’Atletisme de Lloret

Anna Garcia Castany, regidora d’Esports de l’Ajuntament, explica que la torxa arribarà a les pistes d’atletisme, on farà dues voltes i s’encendrà el peveter. El recorregut serà d’un quilòmetre, amb relleus de 100 metres, amb esportistes i alumnes de les escoles.

Els Special Olympics se celebraran del 30 de març al 2 d’abril a Granollers. Hi participaran 1.500 esportistes amb discapacitat intel·lectual d’arreu del món que competiran en 14 disciplines, com bàsquet, futbol, atletisme, hoquei, natació, gimnàstica o pàdel. N’hi haurà una vintena de Lloret.

jocs 2

Els jocs estan organitzats per la Federació Catalana d’esports per persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL), Special Olympics Catalunya i l’Ajuntament de Granollers.

Marina Gómez, presidenta de ACELL, recorda que l’edició del 2006 a Lloret va tenir “un gran èxit, amb molts voluntaris i una gran implicació de l’Ajuntament i la ciutadania”. Sergi Grimau, president dels Special Olympics a Catalunya, assegura que “serà una festa per tal d’encendre la flama dels esportistes i també de la societat, amb una mirada necessària cap a la inclusió i el respecte a la diversitat”.

jocs

La Torxa dels Jocs recorrerà 14 poblacions catalanes una setmana abans de l’acte inaugural, entre les quals hi ha Lloret. La resta són la Seu d’Urgell, Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona, Mataró, Figueres, Calella, Badalona, Igualada, Reus, Sant Just Desvern i Granollers.

spot_img

El + Vist