Divendres, 26 febrer 2021
11.3 C
Lloret de Mar
El mag Stigman en una sessió de Matemàgia, ahir

Els alumnes del Coll i Rodés aprenen matemàtiques a través de la màgia del mag Stigman

Ignasi Stigman està aquests dies a Lloret de Mar per fer sessions als alumnes de 1r d'ESO del que s'anomena 'matemàgia'.

El mag Stigman en una sessió de Matemàgia, ahir

Darreres Notícies

El Puntet ha col·laborat en una desena de projectes vinculats a la Covid-19 al llarg del 2020

El Punt d'Informació Juvenil ha presentat la Memòria del 2020, amb totes les dades dels seus serveis.

La Piscina de Lloret, seu del Campionat d’Espanya de Natació sincronitzada, del 12 al 15 de març

La competició, que es farà en les categories aleví i infantil, reunirà 600 persones, entre participants i acompanyants,.

Viajeros Callejeros i Optica’m exposaran els seus casos d’èxit en un seminari

El seminari, organitzat pel Servei d'Ocupació Municipal (SOM), es farà demà, de 10 a 12 hores, de manera virtual i serà gratuït.

Lloret de Mar és el municipi gironí on més s’han reduït els delictes el 2020

Segons l'estadística del Ministeri de l'Interior, la tendència és de descens arreu arran de les restriccions per la pandèmia. A Lloret, han caigut a menys de la meitat, passant de 3.507 a 1.629.

Felix Duchampt, triatleta olímpic, s’entrena a la Piscina de Lloret

El francès -que té pràcticament assegurada la plaça als Jocs Olímpics de Tòquio- està a Lloret preparant-se a consciència amb una desena d'esportistes d'elit.

Aprendre matemàtiques a través de la màgia. Això és el que proposa el mag Stigman, que aquests dies és a la biblioteca de Lloret de Mar fent sessions de matemàgia als alumnes de primer d’ESO de l’institut Coll i Rodés.

Ignasi Stigman és psicòleg i professor de la Universitat Ramon Llull i combina la seva faceta formativa amb l’artística. Els nens i nenes aprenen amb el Mag Stigman raonament matemàtic amb elements d’àlgebra, càlcul, geometria i topologia. Això a través de trucs de màgia que després poden aplicar a casa seva; un fet que, segons Stigman, els motiva molt.

Amb aquestes sessions, es fa palesa la importància de les matemàtiques i el raonament científic que hi ha darrere dels efectes de l’il·lusionisme. I és que el mag remarca que, malgrat que molta gent ho desconeix, la màgia compta amb una part que és purament matemàtica.

El mag Stigman, que també havia estat professor en una escola i en un institut, va iniciar-se en la matemàgia fa tres anys i la primera sessió la va fer, precisament, aquí a Lloret, amb l’institut Coll i Rodés, però ha treballat amb centres d’arreu. A més a més, acaba d’estrenar el seu últim espectacle, El Circ dels Impossibles, que es pot veure tots els dissabtes a Barcelona, a Cincómonos Espai d’Art.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.