5.5 C
Lloret de Mar

Els alumnes del Coll i Rodés aprenen matemàtiques a través de la màgia del mag Stigman

Ignasi Stigman està aquests dies a Lloret de Mar per fer sessions als alumnes de 1r d'ESO del que s'anomena 'matemàgia'.

El mag Stigman en una sessió de Matemàgia, ahir
El mag Stigman en una sessió de Matemàgia, ahir

Darreres Notícies

Aprendre matemàtiques a través de la màgia. Això és el que proposa el mag Stigman, que aquests dies és a la biblioteca de Lloret de Mar fent sessions de matemàgia als alumnes de primer d’ESO de l’institut Coll i Rodés.

servicios profesionales jimenez

Ignasi Stigman és psicòleg i professor de la Universitat Ramon Llull i combina la seva faceta formativa amb l’artística. Els nens i nenes aprenen amb el Mag Stigman raonament matemàtic amb elements d’àlgebra, càlcul, geometria i topologia. Això a través de trucs de màgia que després poden aplicar a casa seva; un fet que, segons Stigman, els motiva molt.

Amb aquestes sessions, es fa palesa la importància de les matemàtiques i el raonament científic que hi ha darrere dels efectes de l’il·lusionisme. I és que el mag remarca que, malgrat que molta gent ho desconeix, la màgia compta amb una part que és purament matemàtica.

El mag Stigman, que també havia estat professor en una escola i en un institut, va iniciar-se en la matemàgia fa tres anys i la primera sessió la va fer, precisament, aquí a Lloret, amb l’institut Coll i Rodés, però ha treballat amb centres d’arreu. A més a més, acaba d’estrenar el seu últim espectacle, El Circ dels Impossibles, que es pot veure tots els dissabtes a Barcelona, a Cincómonos Espai d’Art.

spot_img

El + Vist