18.8 C
Lloret de Mar
Un equip del Club Rem Santa Cristina en la represa dels entrenaments

Els clubs de rem de Lloret han tornat als entrenaments a l’aigua, amb protocols de seguretat i higiene

La intenció de la Federació Catalana de Rem, si la situació ho permet, és reprendre les competicions a finals d’any.

Un equip del Club Rem Santa Cristina en la represa dels entrenaments

Darreres Notícies

Els clubs de rem de Lloret de Mar han tornat als entrenaments, amb diferents sortides a l’aigua dels seus equips. Tot i que durant el confinament molts dels vogadors han realitzat exercicis a casa, ara per fi han pogut retrobar-se de manera presencial al mar.

Ho fan seguint un protocol marcat per la Federació Catalana de Rem, que ha anunciat les pautes a seguir per a la pràctica d’aquest esport. Alguns dels punts més destacats del protocol són la necessitat de prendre la temperatura als participants i l’aportació d’una declaració responsable que certifiqui que no es té cap símptoma compatible amb la Covid-19. A més, cal netejar i desinfectar les embarcacions després de cada ús, mantenir la distància i no compartir el material. Pel que fa a les mascaretes, els vogadors no l’han de dur obligatòriament, perquè en poques ocasions es troben cara a cara durant l’activitat. En el cas dels timoners i els monitors sí que se’ls recomana l’ús de la mascareta.

Desinfecció dels rems, després d’un entrenament (Club Rem Santa Cristina).

Una de les entitats que ha tornat és el Club Rem Santa Cristina, que en el moment en què va començar el confinament es trobava en plena temporada de competició. La presidenta, Anna Rosa Bou, explica que van mantenir el contacte a través de la xarxa i ara, amb la nova normalitat, han pogut tornar a l’aigua. De moment, ho han fet només amb els equips sènior i veterans i a poc a poc ho aniran ampliant a la resta de categories.

Els vogadors d’Hotelers en el retorn als entrenaments.

Des de Pescadors també van començar amb les categories més grans i ara iniciaran els entrenaments amb els infantils i els juvenils. Daniel Morato, vicepresident i vogador de l’entitat, assenyala que segueixen en tot moment “les pautes marcades per la Federació”. Un altre dels clubs que ha tornat a l’aigua és Hotelers. El director esportiu, Adrià Riera, explica que “ens vam posar en contacte amb la Federació per saber com ho havíem de gestionar tot i ens van passar un protocol”.

De moment, no hi ha competicions a la vista. Totes les cites oficials que estaven marcades al calendari van quedar suspeses a causa de la pandèmia. La intenció de la Federació Catalana de Rem, si la situació del coronavirus ho permet, és reprendre les competicions en l’últim trimestre de l’any.

spot_img

El + Vist