19.8 C
Blanes
La colla gegantera camí a Romania

Els gegants indians són a Romania per participar en la celebració de la Capitalitat Europea de la Cultura

En concret, són a Timisoara, escollida Capital Europea de la Capitalitat, que dedica tot el cap de setmana a la tradició gegantera de Catalunya.

La colla gegantera camí a Romania

Darreres Notícies

El Capità Parés i la Blanca Aurora són a Romania. Els dos gegants indians s’han desplaçat fins al municipi de Timisoara per participar en un dels molts esdeveniments que la ciutat organitza com a Capital Europea de la Cultura.

El president de la Colla Gegantera de Lloret, Albert Santiago, ha explicat que la tradició gegantera a Catalunya centrarà tot el cap de setmana, de dijous a diumenge. Cada dia se centra en una demarcació i diumenge serà el torn de Girona.

“La tradició gegantera no és gaire coneguda a l’Europa de l’est i per això s’ha volgut escollir la imatgeria festiva, en aquest cas els gegants, perquè representin Catalunya”

Albert Santiago
circo de las estrellas
gegants (2)
Els representants de la colla amb l’alcalde en funcions, Albert Robert, anunciant la sortida

Albert Santiago agraeix la invitació del català Josep Maria Vinyals, cònsol honorari d’Espanya a Timisoara, i també la confiança d’Adifolk, per haver proposat la colla gegantera. I és que la intenció ha estat vincular la Capital de la Cultura Europea amb la Capital de la Cultura Catalana.

“Tant el consolat com Adifolk van creure oportú que Lloret havia de ser present en aquest esdeveniment per vincular la Capital Europea de la Cultura amb la Capitalitat de la Cultura Catalana”

Albert Santiago

Els gegants ja són a Romania, on estaran fins dilluns.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist