26.9 C
Lloret de Mar
El CAP del Rieral (Ajuntament de Lloret de Mar)

Els hospitals i ambulatoris de la Corporació s’organitzen per atendre els refugiats ucraïnesos

Es calcula que entre la Selva Marítima i l’Alt Maresme han arribat unes 3.000 persones fugint de la guerra.

El CAP del Rieral (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Els hospitals i ambulatoris de Lloret i de la resta del territori s’han organitzat per poder atendre els refugiats ucraïnesos. Es calcula que entre la Selva Marítima i l’Alt Maresme han arribat unes 3.000 persones fugint de la guerra.

Cristina Castellà, directora de l’Àrea Bàsica de Salut de Lloret i de Tossa, explica que tots els refugiats són atesos de “forma immediata”.

“Han arribat ucraïnesos que arriben amb ferides de caminar molta estona o bé amb estrès posttraumàtic causat pel conflicte amb Rússia, també atenem la gent amb patologies prèvies, ja tractades en origen, com l’oncologia”

Cristina Castellà

La doctora afegeix que van rebre un flux important de refugiats quan va començar el conflicte, el qual ara ha baixat. El perfil són sobretot donen i nens, i algun avi.

Normalment, els acompanya alguna persona que fa de traductor per la barrera idiomàtica, tot i que la Corporació de Salut compta també amb un servei de traducció.

Un altre servei que es proporciona des de l’ABS és la tramitació del carnet de salut i l’assignació d’un metge en l’atenció primària.

A més, els hospitals de Blanes i Calella ja han atès al voltant d’uns 200 refugiats, la gran majoria a l’Hospital Sant Jaume de Calella.

spot_img

El + Vist