17.2 C
Lloret de Mar

Els ibers ja bevien cervesa i menjaven olives 2.000 anys enrere

El Cap de Setmana Ibèric vol posar de relleu els productes alimentaris que consumim igual que els nostres avantpassats.

Jaciment de Puig de Castellet
Jaciment de Puig de Castellet

Darreres Notícies

 Descobrir que els nostres avantpassats -els ibers- bevien cervesa i tenien una alimentació semblant a la nostra 2.000 anys enrere. És un dels objectius amb què s’ha dissenyat el Cap de Setmana Ibèric que es duu a terme demà i diumenge a Lloret de Mar.

servicios profesionales jimenez

A més de fer un tast de cervesa artesana, el jaciment de Puig de Castellet acollirà visites i un taller infantil per explicar al públic com s’alimentaven a l’època. Tant aquestes activitats com la resta de programa, que arriba a la 15a edició, són gratuïtes.

Anna Fuentes, cap del departament de Patrimoni de l’Ajuntament, assenyala que la iniciativa pretén demostrar “el que encara tenim en comú amb la nostra cultura originària”.

Els cereals eren i són la base de l’alimentació mediterrània, entre altres productes. Els íbers, a més, ja s’havien aficionat a la cervesa. “En bevien molta, així com fruita seca, carn assecada, olives…”, exposa Fuentes.

Sota el lema ‘Cuinar, menjar i beure’, aquest cap de setmana se celebra la cultura ibèrica arreu de Catalunya. Aquí, el museu de Can Saragossa duu a terme jornada de portes gratuïtes tant dissabte com diumenge.

L’altre espai destacat és Puig de Castellet. Un arqueòleg acompanyarà els assistents a fer una passejada divulgativa sobre la història del municipi. De fet, la xerrada se centrarà en l’alimentació dels ibers i els mitjans per obtenir els ingredients per al poblat. Es complementarà el circuit amb una degustació de cervesa artesana la Selvaseria, beguda habitual de consum a l’època. També s’oferirà un tast de productes de consum quotidià.

Els més petits també tindran un espai reservat en aquestes jornades. S’ha programat un taller per introduir-los en l’alimentació a través del conte ‘Les paraules estranyes de la Dalininar’. Per últim, els participants fabricaran una peça típica de la vaixella dels ibers.

Aquestes activitats –que es fan dissabte i són gratuïtes- començaran a les 17 hores. Es recomana fer reserva prèvia al Museu del Mar (972 36 44 54).

spot_img

El + Vist