7 C
Lloret de Mar

Desmantellen una plantació de marihuana a Lloret protegida amb sistemes d’electrocució

En el marc de l'operatiu, que va tenir lloc el passat dimecres. s'han detingut tres persones de 21, 25 i 31 anys.

Detall d'un sistema d'electrocució instal·lat en un habitatge on shi amagava marihuana (ACN).
Detall d'un sistema d'electrocució instal·lat en un habitatge on shi amagava marihuana (ACN).

Darreres Notícies

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat una plantació de marihuana en un domicili de Lloret de Mar que estava protegida amb sistemes d’electrocució. Els fets han tingut lloc el passat dimecres quan la policia va entrar al domicili, una casa a quatre vents, i va trobar-hi 1.009 plantes de marihuana amb tots els estris necessaris per al cultiu.

En el marc de l’operatiu policial es van detenir tres homes de 21, 25 i 31 anys, als quals els Mossos consideren responsables de la producció. La policia informa que l’escomesa de llum estava manipulada i que hi havia sistemes d’electrocució instal·lats a les portes i les finestres de l’habitatge com a paranys per blindar la plantació.

Segons ha explicat el cos policial a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), en tots els punts dels accessos s’havia col·locat una reixa metàl·lica connectada a un cable de corrent elèctric amb l’objectiu d’electrocutar qualsevol persona aliena a la plantació que intentés accedir-hi.

Els agents van verificar que tots els paranys estaven activats tret del de la porta d’entrada, que en el moment del registre policial estava desconnectat. Per seguretat, es va desconnectar el subministrament elèctric.

Els Mossos alerten que es tracta de dispositius “molt lesius” que no són complicats d’instal·lar. En aquest cas utilitzaven, a més, el mateix fluid elèctric defraudat de la plantació, afegeix la policia.

El cos afegeix que aquesta mena de paranys estan pensats per evitar l’entrada d’assaltants per sostreure la droga o dels policies. Alhora subratllen que són ginys que suposen un greu risc per a la integritat de les persones. El cos subratlla que la troballa “reflecteix i demostra l’alt grau d’especialització” que estan adquirint les organitzacions criminals per a la protecció de les plantacions de marihuana.

A l’entrada i perquisició també es van intervenir tres llances artesanals formades per un pal de fusta i un ganivet enganxat a un dels extrems, probablement fabricats com a mètode de defensa.

spot_img

El + Vist