15.2 C
Lloret de Mar

Els Mossos d’Esquadra de Lloret patrullen ja amb pistoles elèctriques ‘Taser’

La comissaria de Blanes Costa Brava sud, que inclou el patrullatge de Lloret de Mar, és una de les tres escollides per a la prova pilot. Les altres dues són la de Girona i la de Figueres.

Un mosso entrenant amb una 'Taser'
Un mosso entrenant amb una 'Taser'

Darreres Notícies

La comissaria de Blanes Costa Brava sud, que inclou el patrullatge de Lloret de Mar, és una de les tres que han estrenat les pistoles elèctriques Taser. Les altres dues són la de Girona i la de Figueres.

servicios profesionales jimenez

Es tracta d’una arma llargament reivindicada per aquest cos policial, que dispara dos elèctrodes i paralitza amb una descàrrega elèctrica. Els responsables del cos han volgut remarcar la “normalitat” del seu ús, mentre el Centre Irídia per a la Defensa dels Drets Humans en critica la implantació i denuncia opacitat.

El sotscap de la Divisió Tècnica de Planificació de la Seguretat dels Mossos d’Esquadra, Josep Saumell, explica que les Taser tenen un temps limitat de descàrrega i al cinquè segon s’interromp. El director general dels Mossos, Andreu Martínez, explica que el cos és pioner a l’Estat a l’hora d’incorporar aquestes armes, però remarca que hi ha molts estats que fa temps que l’utilitzen.

Seran uns 1.600 agents els que portaran aquesta arma, els responsables de torn de cada comissaria. Aquests agents també portaran una càmera de vídeo frontal enganxada a l’uniforme per gravar les accions en què la facin servir, gravació que servirà de prova en cas de conflicte pel seu ús. A més, també hauran de portar un desfibril·lador per utilitzar-lo quan la descàrrega pugui provocar parades cardíaques a la persona reduïda amb la pistola elèctrica, un risc que el cos assegura que és molt baix.

spot_img

El + Vist