17.1 C
Lloret de Mar

Els organitzadors de Birrasana posposen el desè aniversari fins al 2023

La cancel·lació és fruit de diferents motius econòmics i de producció, ja que els organitzadors asseguren que la situació actual és "molt complicada" per al sector cerveser.

Servint una cervesa artesana (Birrasana)
Servint una cervesa artesana (Birrasana)

Darreres Notícies

La desena edició de Birrasana haurà d’esperar al 2023. Els organitzadors del festival de cervesa artesana de Lloret de Mar han decidit posposar-lo, amb el suport de l’Ajuntament.  

servicios profesionales jimenez

Després de nou edicions, el festival havia de celebrar la seva primera dècada el 2020, però la pandèmia va fer que es posposés dues vegades, fins aquest 2022. Ara, però, els organitzadors han preferit tornar a cancel·lar-lo, amb l’objectiu de poder oferir, l’any vinent, una edició que permeti el lluïment que mereix aquest desè aniversari.

Birrasana 2019
Birrasana 2019

Un dels organitzadors, Pep Andreu, apunta que hi ha diferents motius econòmics i de producció, com el context postpandèmic, les restriccions energètiques i la inestabilitat derivada de la guerra a Ucraïna, amb el conseqüent increment del preu dels cereals, que han tingut un fort impacte en el sector i  dificulten la presència dels expositors al festival.

“Tot el tema està molt complicat, sobretot en el sector cerveser, i volíem fer una edició en què el pressupost s’augmentava considerablement per ser una edició especial”

Pep Andreu

Pep Andreu ha explicat que les matèries primeres han pujat un 40%, el consum energètic l’han multiplicat per tres i els suports econòmics d’espònsors s’han reduït considerablement. Per tot això, han hagut de prendre una decisió que reconeix que ha estat “dolorosa”, perquè assegura que tenien moltes ganes de recuperar el festival, després de dos anys de pandèmia. No obstant això, està convençut que aviat el podran tornar a fer, perquè és un esdeveniment amb molt de valor.

“És especial, perquè és un dels primers festivals de cervesa artesana de la zona; se celebra a peu del mar, és un goig poder estar prenent una cervesa artesana al costat del mar i és un festival orientat a les famílies”

Pep Andreu
El festival sempre es complementa amb diferents espectacles (Birrasana 2019)
El festival sempre es complementa amb diferents espectacles (Birrasana 2019)

La desena edició de Birrasana estava prevista del 23 al 25 de setembre. De cara al 2023, Pep Andreu espera poder celebrar-la i, si és possible, recuperar les dates inicials, que eren al maig. Des de l’Ajuntament, el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, respecta la decisió i afirma que treballaran per poder tornar el festival al maig.

“Hem arribat a l’acord de posposar-la fins l’any que ve amb la voluntat de celebrar el 10è aniversari de la millor de les maneres possible”

Jordi Orobitg

A la seva última edició, el 2019, el Birrasana va acollir 30 expositors de cervesa nacionals i estrangers, a l’espai de l’aparcament de Sa Caleta, a primera línia de mar. El festival combinava l’exposició, el tast i el maridatge de diferents cerveses artesanes amb diferents propostes gastronòmiques i música en directe

spot_img

El + Vist