19.1 C
Lloret de Mar
Logotip de la policia catalana

Els sindicats de Mossos troben “del tot insuficient” el reforç d’estiu a la Costa Brava

Asseguren que el centenar d'agents destinats "no poden cobrir" les necessitats de destinacions turístiques com Lloret.

Logotip de la policia catalana

Darreres Notícies

Els sindicats dels Mossos d’Esquadra consideren que el reforç d’agents per aquest estiu a la Costa Brava és “del tot insuficient”. Asseguren que el centenar d’agents que s’hi han destinat “no poden cobrir” les necessitats de destinacions turístiques com Blanes, Lloret o Roses que, en alguns casos, multipliquen per cinc la seva població.

A més, cal tenir en compte que tres de cada quatre agents destinats a reforçar les comissaries del litoral de Girona estan en pràctiques. En concret, 76 dels 100 policies que han anat a donar suport als que treballen en aquestes localitats acaben de sortir de l’acadèmia. Els sindicats també adverteixen que molts mossos s’estan passant a altres cossos com les policies locals per les facilitats laborals que ofereixen.

L’arribada de turistes al litoral gironí obliga cada any al Departament d’Interior a dissenyar un Pla de Costes per cobrir les necessitats per l’augment de població. Malgrat que la nova fornada de mossos que han sortit recentment de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya ajuden a cobrir aquesta necessitat, pels sindicats USPAI i SAP-FEPOL són “del tot insuficients”.

En concret, les comissaries de la Costa Brava s’han reforçat amb 100 agents, bona part d’ells a la zona de Blanes i Lloret. El portaveu d’USPAC, Josep Miquel Milagros, destaca que són localitats que quintupliquen la seva població a l’estiu, i per tant, “queda molt lluny” de la xifra desitjable. Un cas similar passa a Roses, que ha rebut “només” divuit agents de reforç.

En aquest sentit, el portaveu d’USPAC recorda que en el cas de Lloret s’hi destinen de manera simultània unitats ARRO – d’ordre públic – per donar suport a les patrulles habituals de Seguretat Ciutadana “que no donen l’abast“.

En el mateix sentit s’expressa la seva homòloga al sindicat SAP-FEPOL, Imma Viudes, que considera que malgrat que hi ha hagut un increment d’efectius destacable, encara és “del tot insuficient” tant a les comarques de Girona com a la resta de zones, especialment en llocs com Ciutat Vella a Barcelona o comissaries de la Costa Daurada.

spot_img

El + Vist