4.2 C
Lloret de Mar
Unes mostres de proves PCR de coronavirus

Els SMS, una nova eina per al rastreig de la Covid-19

Salut posa en marxa una nova eina digital, a partir de missatges SMS i una aplicació web, per optimitzar el rastreig de contactes.

Unes mostres de proves PCR de coronavirus

Darreres Notícies

El departament de Salut ha posat en marxa una nova eina digital per al rastreig de la Covid-19. Funciona a partir de missatges SMS i una plataforma web: ContacteCovid.cat. Per tant, no cal que l’usuari es descarregui cap aplicació al telèfon mòbil.

A aquest web s’hi podrà accedir a través d’un codi personal que rebran via SMS totes aquelles persones que estiguin esperant el resultat d’una prova PCR. En el missatge, a més, també s’inclourà informació sobre com fer aïllament preventiu.

Mostres de PCR

Això els permetrà fer una llista de contactes estrets que arribarà al sistema de salut si es confirma el positiu en coronavirus. A continuació, el pacient rebrà un segon SMS per validar aquesta llista de contactes i altres informacions per fer el seguiment dels símptomes que pugui tenir.

La nova eina es completarà en els pròxims dies. Per exemple, la setmana que ve s’espera que s’inclogui un avís automàtic als contactes de la llista del pacient que ha donat positiu. Més endavant, també es vol que sigui capaç de comunicar els nous positius a l’aplicació Radar Covid, en el cas dels pacients que la tinguin instal·lada.

Des del Departament de Salut han remarcat que la nova eina té la finalitat de complementar la feina del gestor Covid.

spot_img

El + Vist