21.7 C
Lloret de Mar
Irma Mir, atenent un gos (Clínica Ignasi Mir)

Els veterinaris troben essencial posar el xip a les mascotes

Fins al 31 d'octubre, el xip es pot posar gratuïtament en el marc de la campanya 'Fem-ho bé: Identifica'm'.

Irma Mir, atenent un gos (Clínica Ignasi Mir)

Darreres Notícies

Posar el xip a les mascotes és molt important per poder-les identificar en cas de pèrdua. Els veterinaris de Lloret coincideixen amb aquesta idea i per això fan una crida a la població perquè aprofiti la campanya d’aquest octubre per posar el xip a gossos, gats i fures de manera gratuïta.

A Lloret hi ha quatre clíniques que col·laboren amb la campanya. Una és la d’Ignasi Mir, on treballa la veterinària Irma Mir, que creu que “és important posar el xip” per trobar l’animal ràpidament en cas de pèrdua.

Des del centre veterinari Canvet, Robert Melero, també remarca la importància de posar el xip a les mascotes i recorda que posar-lo no fa gens de mal.

“El microxip és un mitjà de comunicació essencial, imprescindible i súper efectiu; és un dispositiu inert, que no produeix cap mal a l’animal quan se li aplica”

Robert Melero

Segons Melero, sovint els porten animals que han trobat perduts pel carrer i amb el xip és molt fàcil localitzar els propietaris.

Les persones que vulguin aprofitar la campanya per posar el xip gratuïtament a la seva mascota, han de demanar cita prèvia en algun dels centres veterinaris que hi col·laboren i, quan hi vagin, portar la cartilla de l’animal.

A banda de posar el xip, s’agafaran les dades del gos, gat o fura per inscriure’l al cens de l’Ajuntament. Qui faci l’alta censal durant aquest mes tindrà gratuït el primer any i després haurà de pagar una quota simbòlica de deu euros l’any. Aquest cens facilita molt a l’Ajuntament poder tenir un control de les mascotes que hi ha al municipi.

Per contactar amb els centres que col·laboren amb la campanya, podeu trucar als telèfons següents: per parlar amb la Clínica Ignasi Mir, el 927 37 26 87; amb el Centre Canvet, el 972 37 75 50; amb la Clínica Rosa Macià Termes, el 972 36 80 07; i amb el Centre El Vellmarí, el 972 90 16 07.

Aquesta serà la cinquena edició de la campanya a Lloret de Mar, impulsada per l’Ajuntament, el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva i el Consell Comarcal. S’allarga fins al 31 d’octubre, amb el lema Fem-ho bé! Identifica’m.

spot_img

El + Vist