7.6 C
Lloret de Mar

Emma Vilarasau, Quim Masferrer, Joan Pera i Bruno Oro, a la nova temporada del Teatre de Lloret

La temporada arriba amb novetats: s'ha renovat tot el pati de butaques, s'ha creat un servei de canguratge i es recupera el format original del cicle Lloret Espai Off, amb espectacles en espais no convencionals.

'L'oreneta', amb Emma Vilarasau i Dafnis Balduz (La Villaroel)
'L'oreneta', amb Emma Vilarasau i Dafnis Balduz (La Villaroel)

Darreres Notícies

Emma Vilarasau, Quim Masferrer, Joan Pera o Bruno Oro són alguns dels noms destacats d’aquesta tardor a la programació del Teatre de Lloret. Una temporada que arriba amb novetats. S’ha renovat tot el pati de butaques, s’ha creat un servei de canguratge i es recupera el format original del cicle Lloret Espai Off: espectacles en espais no convencionals.

En aquest sentit, la temporada arrenca el 14 d’octubre amb una funció al Mercat Municipal. La companyia La Rioja, El Patio Teatro presentarà un espectacle titulat Conservando Memoria.

L’altre espectacle de l’Espai Off aquesta temporada el públic a la Masia de Can Saragossa. En aquest cas, s’oferirà el recent estrenat Exit throug the gift shop, que l’actriu gironina Carla Rovira ha estrenat a l’última edició de la Fira de Tàrrega. L’obra planteja una revisió crítica sobre els processos de gestació que no van bé i es podrà veure divendres 25 de novembre, Dia internacional contra la violència masclista, amb el suport de l’associació de dones l’Aurora.

La programació dins del Teatre començarà diumenge 16 d’octubre amb una adaptació de l’espectacle Bona Gent de Quim Masferrer, que ja ha exhaurit totes les entrades. La funció es durà a terme amb motiu del 30è aniversari d’El Puntet. I repassem la resta de cartellera d’aquesta tardor.

Quim Masferrer (L'Atlàntida)
Quim Masferrer (L’Atlàntida)

El 21 d’octubre, hi haurà un concert d’Agustí Busom titulat Arbre; el 4 de novembre, es farà una proposta de memòria històrica amb El mar: visió d’uns nens que no l’han vist mai, una proposta de Xavier Bobés i Alberto Conejero, que es va estrenar la temporada passada al Teatre Nacional de Catalunya. També al novembre, entorn la Festa Major de Sant Romà, s’ha programat Màster Xof amb Joan Pere i ¿Sí o no? amb Bruno Oro. Seran els dies 11 i 17 de novembre. El mes es tancarà amb un tribut a Mocedades, a càrrec del grup Viento del Norte, el dia 26.

Al desembre, hi ha tres propostes. La primera, el dia 9, serà Monopoli, una comèdia romàntica de Mar Monegal. La segona, serà un concert del Cor de Cambra de la Diputació de Girona titulat O Magnum Mysterium, programat pels Amics de la Música el dia 16; i la temporada es tancarà el 18 de desembre amb un dels títols més internacionals de la dramatúrgia contemporània catalana: L’oreneta, amb Emma Vilarasau i Dafnis Balduz.

D’altra banda, Lloret de Mar s’ha sumat al projecte Fem Dansa, liderat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya. A Lloret, en concret, s’ha programat una jornada intensa de propostes de dansa el dia 11 de desembre.

Una jornada que començarà amb un espectacle per a la primera infància, titulat 30 elefants sota un paraigua, de la companyia La Petita Malumaluga. Al migdia, a la plaça Germinal Ros -davant del teatre-, la companyia Moveo oferirà Conseqüències. Finalment, a la tarda hi haurà Marúnica, de Roberto G. Alonso. A més a més, el dia abans, el 10 de desembre, es faran tres tallers de dansa oberts al públic.

I el teatre local també tindrà lloc a la nova temporada. Ja Cobrarem torna dos anys després als escenaris amb la comèdia L’ambigüitat de les flors, el 22 d’octubre. També retorna, després de molt de temps, la companyia Sempre anem tard, que estrenarà Anirem tots cap al cel. El torn del Casal de l’Obrera serà entorn a les Festes de Sant Romà amb Km0.

Assajant 'Anirem tots cap al cel' (Sempre anem tard)
Assajant ‘Anirem tots cap al cel’ (Sempre anem tard)

També hi haurà cinema: Rescat Films ha recuperat una pel·lícula rodada el 1952 i protagonitzada pel lloretenc Joan Agustí, pare de l’actriu Anna Maria Agustí (la Nina). Es titula El color de tus ojos i es podrà veure el 21 de novembre.

I el 17 de desembre, la coral Cor Ars Nova Lloret oferirà un concert coral i de música simfònica basat en temes dels Beatles i bandes sonores de la història del cinema.

La nova temporada del teatre començarà amb el pati de butaques totalment renovat i amb un nou servei de canguratge. El servei l’impulsen el Teatre i la regidoria d’Igualtat, perquè les famílies amb infants de 3 a 12 anys puguin deixar-hi les criatures, de manera totalment gratuïta, mentre duri l’espectacle. Durant aquest temps, els petits faran activitats amb monitors.

Les entrades es posen a la venda aquest cap de setmana al web del Teatre de Lloret.

spot_img

El + Vist