21.8 C
Lloret de Mar

‘Encara hi ha algú al bosc’ presenta el testimoni de les dones violades a la Guerra dels Balcans i les seves criatures

L'obra de teatre arriba a Lloret aquest dissabte i es complementarà amb un col·loqui amb Teresa Turiera, directora del documental que porta el mateix nom.

'Encara hi ha algú al bosc' (Oriol Casanovas)
'Encara hi ha algú al bosc' (Oriol Casanovas)

Darreres Notícies

En el marc dels actes de commemoració del 25-N, el Teatre de Lloret acull aquest dissabte l’obra Encara hi ha algú al bosc, una peça molt colpidora, que s’emmarca en la Guerra dels Balcans.

L’obra de teatre forma part d’un projecte més ampli que, sota el mateix títol, inclou també un documental i una exposició de fotos. Precisament, la directora del documental, Teresa Turiera, serà a Lloret aquest dissabte per participar a un debat postfunció.

La producció és fruit d’un treball d’investigació i de creació escènica que dona veu al testimoni de les dones que van ser víctimes d’aquest conflicte i als fills i filles nascuts de les violacions que van patir. El projecte el va impulsar el 2018 el col·lectiu Cultura i Conflicte, que es va plantejar quan acaba realment una guerra.

“Una guerra acaba quan deixen de sonar les armes, quan es firmen els acords de pau, quan en deixem de parlar els mitjans? Què passa anys després amb les persones que l’han patit?”

Teresa Turiera

A més, l’obra mostra la doble realitat de 1992: mentre el terror impregnava Europa, Barcelona celebrava els Jocs Olímpics.

“L’estiu del 92, quan totes aquestes dones estaven vivint aquella barbàrie, aquí estàvem amb l’eufòria dels Jocs Olímpics”

Teresa Turiera

Al col·loqui que s’ha programata després de la funció, Teresa Turiera espera poder resoldre tots els dubtes que se li plantegin al públic i també explicar com va ser el procés de producció, que va ser tot un aprenentatge.

Teresa Turiera, directora del documental (Cultura i Conflicte)
Teresa Turiera, directora del documental (Cultura i Conflicte)

La proposta arriba al Teatre de Lloret de la mà de l’associació de dones l’Aurora. La cita és aquest dissabte, a les vuit del vespre, i les entrades valen 24 euros.

Pel que fa al documental, es pot recuperar a través de la plataforma 3 a la carta o a Filmin. A més, a partir de la setmana que ve, la Biblioteca acollirà l’exposició de fotografies del projecte.

spot_img

El + Vist