17.1 C
Lloret de Mar
Cartell de la campanya de Protecció Civil

Entra en vigor la prohibició de fer foc al bosc amb l’objectiu de prevenir incendis forestals

La restricció és efectiva del 15 de març al 15 d'octubre.

Cartell de la campanya de Protecció Civil

Darreres Notícies

Ha entrat en vigor la prohibició de fer foc al bosc, des del passat 15 de març. L’objectiu és prevenir incendis forestals, de cara a la primavera i estiu, dues estacions de l’any en què el risc augmenta de manera considerable. La normativa regula que als boscos i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc, sigui quina sigui la finalitat. Aquesta prohibició s’allarga els propers mesos, fins al 15 d’octubre.

Felip Carbonell, cap de Protecció Civil, afegeix que la prohibició “limita totes aquelles activitats amb ús de foc a la via publica o en zones forestals, són el que anomenem cremes de restes vegetals”.

Fins al 15 de juny, hi ha la possibilitat de realitzar activitats amb foc però aquestes han de ser autoritzades per la Generalitat. El cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació és qui estableix les excepcions. Carbonell detalla que “dins del període d’alt risc, entre el 15 març i el 15 d’octubre, la competència no és municipal, és de la Generalitat, i s’estableixen unes excepcions en casos concrets i puntuals”.

A partir del 15 de juny, la normativa és més restrictiva i no contempla excepcions per a cap tipus de treball. A més, en els casos més desfavorables, es poden arribar a limitar els accessos a les zones forestals.

Aquesta prohibició, segons Carbonell, no té massa repercussió a Lloret, ja que els veïns habituats a fer treballs amb foc coneixen la normativa. Pel que fa a l’obtenció de permisos per realitzar aquestes actuacions, no hi ha novetats. Aquelles persones que ho necessitin, han de notificar-ho a l’Ajuntament, a través de l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana. A més, abans d’iniciar l’activitat, s’ha de trucar al sector d’avisos de la Policia Local.

spot_img

El + Vist