7.6 C
Lloret de Mar

ERC estrena el documental ‘L’1 d’octubre a Lloret’ coincidint amb el 5è aniversari de l’1-O

La projecció es farà aquest dissabte, a les 19 hores, al Teatre de Lloret i les portes estan obertes a tothom.

Una dona votant a Lloret, l'1 d'octubre del 2017
Una dona votant a Lloret, l'1 d'octubre del 2017

Darreres Notícies

ERC estrena un documental sobre L’1 d’octubre a Lloret. La projecció es farà aquest dissabte coincidint amb el cinquè aniversari del referèndum sobre la independència de Catalunya de l’any 2017.

Es tracta d’un documental de producció pròpia que donarà a conèixer les interioritats de com es va organitzar i desenvolupar la celebració del referèndum aquí a Lloret.

La producció detallarà, de la mà de diferents protagonistes, com es van coordinar els preparatius de la jornada les setmanes prèvies a la votació així com el desenvolupament de la jornada electoral.

Gravant entrevistes per al documental (ERC Lloret)
Gravant entrevistes per al documental (ERC Lloret)

Albert Ferrández, president d’ERC a Lloret, apunta que la voluntat és recordar els fets ocorreguts 5 anys enrere i “com els ciutadans de diferents afinitats polítiques van sumar forces per fer possible el major exercici democràtic de les darreres dècades”.

“No oblidem que va ser el poble que va encapçalar el projecte i va fer possible l’1 d’Octubre, cinc anys després no podem defallir”

Albert Ferrández

Ferrández afegeix que totes imatges són reals, així com els testimonis, tot i que n’hi ha algun que parla amb la cara coberta perquè explica fets que fins ara no s’havien fet públics.

Per elaborar el documental, ERC de Lloret ha demanat als veïns vídeos i fotografies del 2017, així com a diferents departaments municipals, com a la ràdio o l’arxiu.

L’estrena de L’1 d’octubre a Lloret arriba 5 anys després, aquest dissabte, a partir de les 7 de la tarda al Teatre de Lloret. Després, el treball es penjarà en línia.

spot_img

El + Vist