26.6 C
Lloret de Mar

Eric Casañé, premiat pel treball de recerca: crea un sistema domòtic per a la llar

L'exalumne de l'institut Coll i Rodés va crear un complet sistema domòtic per una maqueta d'una llar i també va rebre el primer premi Install Party de la Universitat Tecnocampus de Mataró.

Darreres Notícies

El lloretenc Eric Casañé ha rebut el premi Bonaplata Jove pel seu treball de recerca, que tracta d’un complet sistema domòtic per a una llar. El guardó l’atorga l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya.

L’exestudiant de l’institut Coll i Rodés, a més, va rebre també el primer premi Install Party de la Universitat Tecnocampus de Mataró.

Eric Casañé explica que la domòtica permet controlar una llar i facilitar les tasques domèstiques.

“La domòtica és un conjunt de tecnologies aplicades al control i l’automatització de l’habitatge, amb l’objectiu de millorar la nostra vida i facilitar les tasques domèstiques”

Eric Casañé

Aquest sistema permet controlar tota la casa des de qualsevol punt del món on hi hagi wifi i aporta diferents avantatges, com ara ser alertat en cas d’incendi o poder engegar la calefacció o apagar els llums quan no s’està a casa.

Per a Eric Casañé va ser tota una sorpresa i il·lusió rebre aquests guardons, sobretot el Bonaplata Jove, i creu que és un reconeixement a l’esforç que va haver de fer.

“És un treball bastant complexe, hi he dedicat molt de temps, sobretot en la part pràctica, ja que ha tingut diverses dificultats”

Eric Casañé
L'Eric amb el tutor del treball, Joan Fluvià (Institut Coll i Rodés)
L’Eric amb el tutor del treball, Joan Fluvià (Institut Coll i Rodés)

Actualment, l’Eric estudia Enginyeria Informàtica al Tecnocampus de Mataró i, en el futur, li agradaria dedicar-se a alguna tasca vinculada a la informàtica o l’electrònica.

spot_img

El + Vist