26.2 C
Lloret de Mar
Ernest Cañada

Ernest Cañada presenta a Lloret ‘Cuidadoras’, dedicat a les treballadores de la llar, d’atenció domiciliària i de residències

El llibre parla de la precarietat d'aquest sector, format sobretot per dones. L'acte l'organitza CCOO aquesta tarda, a les 19 hores, al pati de la Biblioteca.

Ernest Cañada

Darreres Notícies

Ernest Cañada serà a Lloret aquesta tarda per presentar el seu llibre Cuidadoras. Una obra que parla de la vida laboral de les treballadores de la llar, del servei d’atenció domiciliària i de les residències.

El llibre inclou 39 entrevistes a treballadores d’aquest sector per mostrar les condicions del seu dia a dia. L’autor fa anys que treballa amb temes de precarietat laboral.

“El que estic intentant és ajudar a fer d’altaveu de les històries de moltes d’aquestes treballadores que estan precarietzades”

Ernest Cañada

En aquesta línia, fa anys va publicar el llibre Las que limpian los hoteles i assegura que té en ment parlar d’altres col·lectius en el futur. Per a Cañada, és de rebut reivindicar els drets d’aquests sectors, molt sovint formats bàsicament per dones.

Cartell de presentació
Cartell de presentació

A Ernest Cañada l’ha convidat a la vila CCOO. La secretària general del sindicat a les comarques gironines, Belén López, explica que volen posar el debat del model de cures al centre de l’agenda política i social. López remarca que la pandèmia ha evidenciat una crisi en aquest sector, sobretot format per dones.

“Els treballs que s’han demostrat imprescindibles per la vida són els treballs més precaris i que majoritàriament fan les dones en unes condicions laborals molt precàries”

Belén López

Per tant, és un model de cures basat en la invisibilitat i la precarietat. Per canviar-ho, cal reforçar l’estat del benestar i s’ha de fer un repartiment de tasques.

Un repartiment que ha de ser entre homes i dones, però també entre famílies, estat i empreses, perquè és necessari que hi hagi implicació per part de tots els estaments de la societat.

A Ernest Cañada li fa “especial il·lusió” venir a Lloret a presentar el llibre perquè fa anys que té una relació “molt entranyable” amb el municipi i hi té gent a qui aprecia molt. Però, a més, creu que és positiu per a la destinació que es parli de la precarietat en certs sectors fora de l’àmbit turístic.

“És un lloc on amb una economia tan ‘turistificada’ necessitem trobar llum per altres vies i cal posar en discussió molts altres sectors que conformen la nostra economia”

Ernest Cañada

De tot plegat se’n parlarà avui a la presentació del llibre Cuidadoras, d’Ernest Cañada, a les set de la tarda al pati de la Biblioteca municipal. L’acte comptarà amb l’autor, amb Belén López i també amb Belén Martín, que és treballadora d’un centre geriàtric.

- Publicitat -
spot_img

El + Vist

spot_img