19.1 C
Lloret de Mar
El niu de la vespa asiàtica, a dalt d'un arbre, avui dilluns (AAVV).

Es desactiva un niu de vespa asiàtica a la Font de la Mina Melitrons, a Lloret de Dalt

L’actuació de Protecció Civil es va fer dies enrere amb l’aplicació d’un verí que deixa inactiu el rusc. Va ser arran de l'avís dels veïns.

El niu de la vespa asiàtica, a dalt d'un arbre, avui dilluns (AAVV).

Darreres Notícies

Protecció Civil desactiva un niu de vespa asiàtica a la Font de la Mina Melitrons, a Lloret de Dalt. L’actuació es va fer dies enrere amb l’aplicació d’un verí que elimina els insectes i que, per tant, deixa inactiu el rusc. 

L’Associació de Veïnes i Veïns de Lloret de Dalt va detectar el niu a dalt d’una acàcia de grans dimensions. Com que es tracta d’una espècie invasora que amenaça l’ecosistema local, ho van posar en coneixement del consistori i dels serveis d’emergència, que van activar els protocols corresponents.

La vespa asiàtica, també coneguda com vespa velutina, va arribar a Catalunya l’any 2004. És més agressiva que l’autòctona, s’alimenta d’abelles i altres insectes. Se la pot reconèixer perquè és més gran que la vespa autòctona i té menys ratlles grogues a l’abdomen, que és més ataronjat en la part final. La seva perillositat resideix en què ataca en grup.

Lluís Cruz, president de l’associació de Veïnes i Veins de Lloret de Dalt, exposa que el niu es troba molt a prop d’un parc infantil i d’un bloc d’apartaments.

Des de Protecció Civil, Guillem Masachs explica que, donada l’alçada del niu, situat a 12 metres a dalt d’un arbre, van decidir disparar insecticida des de baix, que ha deixat el niu desactivat. Afegeix que enguany han fet una 40a d’actuacions similars a Lloret.

Si es detecta un niu, el principal consell és no acostar-s’hi i no manipular-lo. Es recomana avisar a l’Ajuntament, als serveis d’emergència, al cos d’Agents Rurals o bé trucar al 112.

spot_img

El + Vist