10.8 C
Lloret de Mar

Es fa una crida per formar parelles lingüístiques a Lloret

Torna, un any més, el Voluntariat per la Llengua, el programa que ajuda a persones que volen aprendre el català a practicar l’idioma a través de la conversa.

La Lorena i l'Alejandra han format una parella lingüística a Lloret.
La Lorena i l'Alejandra han format una parella lingüística a Lloret.

Darreres Notícies

Torna, un any més, el Voluntariat per la Llengua, el programa que ajuda a persones que volen aprendre el català a practicar l’idioma a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques, formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa i sobretot millorar el català parlat.

Cesca Cornellà, directora de l’Oficina de Català de Lloret, explica que, ara mateix, ja hi ha dues parelles lingüístiques formades, però hi ha una dotzena d’aprenents esperant trobar algun voluntari.

Parelles formades al 2019 a Lloret.

El compromís del Voluntariat per la Llengua és fer trobades d’una hora a la setmana al llarg de deu setmanes. Tot i això, hi ha parelles que decideixen combinar les hores de diverses maneres. En aquest sentit, el programa és molt flexible i senzill.

L’any passat es prioritzaven les trobades virtuals, a causa de la situació de la Covid. Enguany, ja es poden tornar a fer de manera presencial en “igualtat de condicions”.

Els interessats en participar en el programa s’han de posar en contacte amb l’Oficina de Català, de manera presencial o per telèfon, al 972 36 18 34. A més, també es pot fer la inscripció directament a través del web vxl.cat.

El Voluntariat per la Llengua es va iniciar l’any 2003. Des de llavors, s’han format a Catalunya més de 150.000 parelles lingüístiques i més de 10.000 entitats i establiments han col·laborat en el projecte. 

spot_img

El + Vist