7.3 C
Lloret de Mar

Es presenta la cursa solidària amb l’Esclerosi Múltiple de l’institut Coll i Rodés

Aquest dijous s'ha fet una reunió amb els alumnes de l'institut, la fundació que recull fons per a la malaltia i l'Ajuntament de Lloret.

La reunió amb els alumnes del Coll i Rodés amb l'alcalde i altres representants.
La reunió amb els alumnes del Coll i Rodés amb l'alcalde i altres representants.

Darreres Notícies

Cada any els alumnes del Coll i Rodés organitzen una cursa solidària. La del 2023 -prevista el 7 de maig- recollirà fons per a la lluita contra l’Esclerosi Múltiple, una malaltia crònica, autoimmune i neurodegenerativa que afecta més de 9.000 persones a Catalunya. Coneguda com la ‘malaltia de les 1.000 cares‘, presenta diferents símptomes depenent de la persona. Afecta més les dones i no té cura avui en dia.

servicios profesionales jimenez

Aquest dijous s’ha fet una trobada entre els alumnes de 3r de la ESO, els representants de la fundació Esclerosi Múltiple, del consell comarcal de la Selva i de l’Ajuntament de Lloret, a fi d’organitzar la prova esportiva. Totes les tasques recauran en els joves, que d’aquesta manera se sensibilitzaran i es mobilitzaran per aquesta causa solidària.

cursa solidaria 2
Maria Galera, explicant la seva experiència com a malalta d’Esclerosi Múltiple.

Lluïsa Peralta, directora de l’institut, destaca que els “alumnes són conscients que han d’aportar un servei a la societat, recaptant aquests diners” per a l’Esclerosi Múltiple. Maria Galera -lloretenca i voluntària de la fundació- ha ofert una petita xerrada explicant la seva experiència com a malalta d’Esclerosi Múltiple. Alerta que “cada cop es diagnostica en més joves“.

Montse Prats, de la fundació Esclerosi Múltiple, es mostra “molt agraïda que els joves estiguin disposats a donar el seu temps per muntar un acte que no és senzill i que té aquest vessant social”.

cursa solidaria 1
L’alcalde Dulsat s’adreça als alumnes, en començar la trobada.

Des de l’Ajuntament, les regidores d’Esports i Salut, Anna Garcia Castany i Jennifer Pérez, destaquen que “és una malaltia encara invisibilitzada” i que curses com aquesta serveixen “per implicar els joves”.

La cursa solidària de l’institut Coll i Rodés amb l’Esclerosi Múltiple -la qual serà 100% accessible– arribarà el 7 de maig.

spot_img

El + Vist