4.2 C
Blanes

Es presenta la segona Pride Costa Brava, per defensar que “tothom pugui estimar a qui vulgui”

L'acte de presentació de l'esdeveniment s'ha fet aquest 28 de juny a l'Hotel BPM de Lloret, coincidint amb la celebració del dia de l'Orgull LGTBIQ+.

-

Amb motiu de la celebració del dia de l’Orgull LGTBIQ+ i amb la lectura del manifest en defensa dels drets del col·lectiu, Lloret de Mar ha presentat la segona edició del Pride Costa Brava. Com ja es va anunciar, en aquesta ocasió, la celebració comptarà amb el nom d’Abanico’s Weekend, els dies 7 i 8 de juliol.

L’esdeveniment, organitzat per l’associació Plurals i l’Ajuntament, comptarà amb dues grans nits de concerts, on hi haurà artistes i grups destacats com Locomia, Malena Gracia, l’Orquestra Maribel o Rocio Saiz. A més, també hi haurà altres propostes que aniran a càrrec d’empreses que s’han volgut sumar a la celebració. Ho ha explicat Ivan Soriano, president de Plurals.

“Seran dues nits de concerts amb grups més potents i també hi haurà festes complementàries”

Ivan Soriano

Des del consistori, el missatge és clar: sempre estaran al costat del col·lectiu, sigui quin sigui el grup polític que governi. L’alcalde, Adrià Lamelas, assegura que seguiran treballant per defensar que “tothom pugui estimar a qui vulgui”.

“Hem de continuar treballant i defensant que tothom pugui estimar a qui vulgui”

Adrià Lamelas

Durant l’acte, l’encarregada de llegir el manifest del dia de l’Orgull LGTBIQ+ ha estat la regidora d’Igualtat, Míriam Rodríguez, que ha volgut destacar la importància d’apostar per celebracions d’aquest tipus.

“La Pride és molt important per lluitar per tots els drets del col·lectiu a la Costa Brava, no només de Lloret”

Míriam Rodríguez

El manifest d’enguany vol destacar la necessitat de lluitar pels drets dels infants a expressar la seva identitat i dels joves a mostrar les seves orientacions sense patir cap tipus de discriminació en el seu entorn, així com els de totes les persones del mateix sexe que volen formar una família. De la mateixa manera, es demana respecte per totes aquelles persones del col·lectiu que volen accedir a llocs de treball i per la gent gran que es veu obligada a tornar a l’armari quan passen a formar part de residències.

En aquest manifest també es vol reivindicar el dret de les persones a ser i estimar com vulguin i demana consciència a la ciutadania, per tal que defensin els drets del col·lectiu cada dia i des de tots els àmbits.

Inscripcions obertes a l’Escola d’Adults, per obtenir el Graduat en Educació Secundària

El centre, ubicat a la Casa de la Cultura, té 500 alumnes de perfil variat que busquen una segona oportunitat o millorar la seva formació.

Els ‘clicks’ de Playmobil ocupen els aparadors de Lloret de Mar

És una campanya de l'associació de comerciants, que es complementa amb una mostra solidària al Pati de l'Erol.

Dues nedadores del CN Lloret passen a la següent fase del campionat de Catalunya

Són Dimana Sevdalinova (primera en els 100 m papallona) i Farners Galcerán (tercera en els 50 m braça).
- Publicitat -