21.5 C
Lloret de Mar
Una piscina particular (Lloret Holiday)

Es prohibeix omplir piscines particulars a causa de la situació de sequera

Sí que es podran mantenir les que ja estan plenes i es podran omplir les d’hotels, càmpings i zones comunitàries.

Una piscina particular (Lloret Holiday)

Darreres Notícies

Lloret de Mar és un dels municipis catalans que es troba en fase d’excepcionalitat per sequera. La situació requereix d’un seguit de restriccions que afecten els veïns, en l’àmbit particular. Una de les més destacades és que queda totalment prohibit omplir piscines. Sí que es podran mantenir les que ja estan plenes i es podran omplir les d’hotels, càmpings i zones comunitàries; però no les de cases particulars.

L’alcalde, Albert Robert, espera que els veïns compleixin amb la norma i explica que ho controlaran a través de la Policia Local.

“A través de la Policia Local, estem fent vols amb drones per controlar que les piscines que estan buides segueixin estant-ho”

Albert Robert

Queda prohibit també regar amb mànega o per aspersió els jardins i netejar paviments i mobiliari amb aigua potable. El més important és, sobretot, que la ciutadania es conscienciï de la situació delicada que vivim.

“Sobretot conscienciació, que siguem molt curosos amb el consum de l’aigua, perquè tenim una mitjana de 230 litres per persona i dia i, tot i que soni a xifra molt elevada, realment no ho és”

Albert Robert

Pel que fa a les restriccions en l’àmbit municipal, les més destacades són que s’han tancat les fonts ornamentals i s’ha limitat el reg de zones verdes. Per regar els jardins i netejar els carrers i el mobiliari urbà s’utilitza aigua regenerada.

L’aigua de Lloret de Mar es tracta des de fa anys a la depuradora, ubicada al Condado del Jaruco, en què una part de l’aigua es regenera per a usos no potables. Aquesta xarxa d’aigua regenerada, amb la qual es reguen els jardins de Santa Clotilde, és més necessària que mai en l’actual situació de sequera.

Tota la informació sobre com es gestiona la sequera al municipi, es troba al web municipal.

spot_img

El + Vist