Dijous, 4 març 2021
10.6 C
Lloret de Mar
Veïns participant en un campionat d'escacs a la Casa de Cultura

Escolta els veïns de Lloret com passen les hores prèvies a les seus de l’1-O

Tot i la pluja, els veïns s'ho passen bé amb havaneres, partides de cartes, escacs i sardanes, entre altres activitats.

Veïns participant en un campionat d'escacs a la Casa de Cultura

Darreres Notícies

L’Ajuntament presenta les propostes de millora de la primera línia de Lloret de Mar

El període de votació comença el proper 8 de març.

El CAP de Lloret inicia la vacunació a domicili per a persones amb problemes de mobilitat

La majoria d'usuaris són persones de més de 80 anys, amb un grau elevat de dependència. En el primer dia, han vacunat 18 persones en domicilis.

60 visites als elements del MOLL en l’inici de la campanya de turisme comarcal

L'indret més visitat de Lloret de Mar són els Jardins de Santa Clotilde, amb 44 visites.

Els boscos de Lloret, un dels escenaris del nou anunci d’Estrella Damm

Els boscos de la Punta Garbí i el camí de ronda de Sa Boadella són alguns dels indrets de l'esport publicitari de la popular marca de cerveses.

La Sansi organitza per primera vegada a Lloret un control federat d’atletisme

La cita servirà perquè els atletes federats puguin comprovar en quin estat es troben i millorar les seves marques.

A poques hores per a la convocatòria de l’1-O, a les quatre seus de votació a Lloret de Mar es continuen organitzant diverses activitats a dins i fora dels recintes.

A l’escola Pompeu Fabra, els veïns han programat una ballada de sardanes, una audició musical a càrrec del guitarrista lloretenc Josep Soto i un sopar de germanor. La convocatòria s’ha impulsat des de les xarxes socials i la resposta ha estat positiva. A més, es preveu que moltes de les persones congregades passaran la nit a la mateixa instal·lació. La lloretenca Núria Querol ha explicat que la trobada, a banda de defensar la democràcia, serveix per socialitzar-se entre tots els assistents. Afegeix que “no estem ocupant cap escola sinó el que estem fent és preservar la democràcia. Això té un efecte balsàmic, un efecte terapèutic fantàstic. Ens estem coneixent amb molta gent. Aquest efecte socialitzador és fantàstic enmig de tanta indignitat que estem rebent aquests dies”.

La Casa de la Cultura també ha estat l’escenari de diverses propostes lúdiques i culturals. A l’exterior, s’han instal·lat unes taules de tennis de taula. A més, s’ha organitzat un campionat d’escacs i també s’ha deixat espai a la creativitat amb la confecció d’un mural, entre altres activitats. La Mercè, veïna de Lloret, explica que “i si fem una trobada a la Casa de la Cultura amb un aire festiu i agradable? Hem decidit muntar un campionat d’escacs, de tennis de taula, estem pintant un mural sobre la natura de Lloret, també hem fet un taller de conta contes i més endavant farem un taller de ball de saló. És un dia de trobada”.

A l’escola Esteve Carles, els veïns també s’han mobilitzat per contrarestar un hipotètic tancament del centre amb precinte. Joaquim Urpí argumenta que l’ambient que s’hi viu és cordial i proactiu. “Aquí l’ambient és molt distret i molt maco. La gent és molt simpàtica, molt agradable i esperem que vingui més gent a fer-nos companyia”.

La convocatòria del referèndum de l’1-O no només ha generat una forta expectació a Catalunya. Els mitjans de comunicació internacionals també han posat la lupa en la cita d’aquest diumenge. A l’escola Pere Torrent ho han pogut comprovar de primera mà. Un equip de la televisió del País de Gal·les ha gravat imatges, al mateix centre educatiu, de com s’estan vivint les hores prèvies. Rubén Chapela, de la universitat de Bangor, remarca que el moment que viu el país és “històric”. Ho justifica explicant que “hem estat a Barcelona parlant amb polítics, personalitats que representen diferents postures. Ara som a Lloret per saber què està passant a les escoles. Veiem que hi ha una participació ciutadana bestial. Mai no havia vista tanta gent involucrada per tal d’aconseguir un objectiu”.

Alguns veïns de Lloret s’han organitzat per passar la nit en les quatre seus de votació de l’1-O, és a dir, les escoles Pompeu Fabra, Pere Torrent i Esteve Carles, així com la Casa de la Cultura. L’objectiu és impedir que aquestes instal·lacions siguin precintades. Tal i com ha informat la Generalitat, l’horari de votació sobre el referèndum d’autodeterminació serà de 9 del matí a 8 del vespre.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.