5 C
Lloret de Mar

Esteve Xapellí exposa la seva maqueta de l’Esteve Carles a Educació

La va elaborar pel seu treball de recerca, titulat l’Estudi de les energies renovables per a l’estalvi energètic en un equipament escolar, i basat en l’escola Esteve Carles.

Darreres Notícies

Montphoto i Angelina Cardona reben el guardó Sa Gavina 2021 i 2020

Els premis més esperats de la Festa de la Cultura reconeixen els 25 anys del festival internacional de fotografia de natura i l'activisme cultural incansable d'Angelina Cardona.

11 apartaments turístics de Lloret seran l’habitatge de persones vulnerables

Formen part del programa 'Reallotgem' de la Generalitat, que fa una crida als propietaris d'immobles buits per ampliar el parc d'habitatges socials.

El nou rober de Càritas obre les portes en un local del Mercat Municipal

Sembla una botiga, amb roba i complements de segona mà, i un altell, on hi ha el magatzem i una sala on oferiran suport emocional i formació als usuaris.

Més de 700 persones grans, vacunades a la Biblioteca

Els veïns i veïnes a qui posen la 1a dosi de Pzifer tenen 79 anys o menys.

El Rocagrossa organitza una jornada per donar a conèixer la formació dual

Durant l’acte del proper dimarts, hi intervindran ponents com Marta Eroles, psicòloga esportiva; José Luis Blanco, fundador de La Sansi; Edu Garriga, fundador de 77 Feet; i Dino Donati, fundador de PR1ME.

El Departament d’Educació de l’Ajuntament exposa aquests dies una maqueta ben especial: es tracta d’una reproducció en miniatura de l’escola Esteve Carles elaborada per l’estudiant lloretenc Esteve Xapellí.

Esteve Xapellí
Esteve Xapellí

Té 17 anys, estudia segon de Batxillerat Tecnològic a l’institut Coll i Rodés i va decidir dedicar el seu treball de recerca a l’Estudi de les energies renovables per a l’estalvi energètic en un equipament escolar, basant-se en l’escola Esteve Carles.

Tal com explica Esteve Xapellí, l’energia renovable que aniria millor per aquest centre seria la solar.

“La instal·lació amb millor viabilitat seria la de les plaques solars, principalment pel limitat espai amb què comptem”

Esteve Xapellí

Els professors li van posar un 9 de nota i ara està molt content de poder exposar la maqueta al Departament d’Educació de l’Ajuntament. A més, està molt agraït per tot el suport que va rebre mentre elaborava el treball.

L'Esteve elaborant la maqueta
L’Esteve elaborant la maqueta

Fent el treball, s’ha adonat del poc que coneixia les energies renovables i del molt que he après fent el treball. La conclusió principal: en general encara ens queda molt per aprendre.

“Encara ens queda un gran camí per comprendre realment tota la capacitat d’energia que podem extreure de les energies renovables”

Esteve Xapellí

De cara a l’any que ve, té clar que vol estudiar alguna carrera universitària, però encara no sap per quina decantar-se: Enginyeria informàtica o Enginyeria d’estudi de les energies (en aquest cas, abans cursaria una Enginyeria Industrial, que és més genèrica, i després s’especialitzaria).

La maqueta estarà exposada al departament d’Educació fins que acabi el període de preinscripcions. Després, quedarà exposada a la mateixa escola Esteve Carles.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.