14.3 C
Blanes
Dibuix de Ramon Llull

Exposició per commemorar el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull

La mostra s’inaugura a la Casa de la Cultura demà dimecres i es podrà visitar a Lloret fins al 10 de desembre.

Dibuix de Ramon Llull

Darreres Notícies

La biblioteca commemora els 700 anys de la mort de Ramon Llull amb una exposició a la Casa de la Cultura. Es tracta d’una mostra itinerant de la Institució de les Lletres Catalanes, que té l’objectiu de divulgar la vida i obra de l’escriptor que ha generat més bibliografia en llengua catalana arreu del món.

Maria Àngels Vázquez, de la biblioteca de Lloret, ha explicat que d’una banda es repartirà una publicació que resumeix La desmesurada vida de Ramon Llull i, de l’altra, hi haurà uns cubs gegants que explicaran què se sap de Llull, com va influir als pensadors posteriors i quin llegat ha deixat en el món actual.

Ramon Llull tenia trenta anys quan va renunciar a una situació confortable a la cort de Mallorca per canviar de vida i dedicar-se a escriure i a promoure la reforma universal. El seu objectiu era reordenar el cristianisme i convertir els infidels. Tot plegat el va portar a tenir una vida, tal com titula l’exposició, desmesurada.

Maria Ángels Vázquez reconeix que Ramon Llull, tot i ser un clàssic, no és un escriptor molt llegit en l’actualitat, però sí que és cert que commemoracions com aquesta dels 700 anys de la seva mort sempre fan revifar l’obra i l’interès per l’autor.

La mostra s’inaugura demà dimecres i es podrà visitar a Lloret fins al 10 de desembre.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist