17.1 C
Lloret de Mar
Dos panells de l'exposició

Una exposició vol mostra quines són les causes que obliguen els refugiats a marxar de casa

L'organitza FundiPau, que remarca que cal acollir els refugiats, però sobretot cal eliminar les causes que els obliguen a marxar de casa seva. La mostra s'inaugura avui a les 20 hores.

Dos panells de l'exposició

Darreres Notícies

A banda d’acollir els refugiats, cal treballar per eradicar les causes que provoquen que milions de persones hagin de fugir del seu país. És el que opina FundiPau i el missatge que vol difondre a través de l’exposició itinerant que avui s’inaugura a Lloret.

El president de FundiPau, Antoni Soler, argumenta que en aquest sentit no es pot deixar que els conflictes s’eternitzin, ni promoure guerres que acaben provocant desastres humanitaris, ni ignorar el patiment de milers de persones en molts llocs del planeta.

El responsable de FundiPau lamenta que la ciutadania sovint acabi assimilant com a normal la problemàtica per l’aparició constant en els mitjans de comunicació i recorda que hi ha persones que estan patint molt per aquest conflicte cada dia. 

Perquè les administracions acabin complint la promesa d’acollir les persones refugiades de manera digna, Antoni Soler creu que cal que els ciutadans segueixin fent pressió política. A més, però, considera que a nivell personal tothom pot aportar el seu granet de sorra, començant amb canviar el model consumista de la societat en què vivim.

L’exposició es titula Refugiats, per què? s’inaugura avui a les vuit del vespre i es podrà visitar a la Casa de la Cultura fins a finals de març. A l’acte d’avui, Antoni Soler estarà acompanyat per voluntaris de l’ONG Proactiva Open Arms, com el lloretenc Joel Da Silva.

spot_img

El + Vist