24.8 C
Lloret de Mar
L'actor lloretenc Fermí Reixach

Fermí Reixach, membre d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català

Format en teatre a Barcelona i Nova York, el lloretenc va ser cofundador del grup teatral Comediants i del col·lectiu Teatre Lliure.

L'actor lloretenc Fermí Reixach

Darreres Notícies

L’actor lloretenc Fermí Reixach serà membre d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català. Juntament amb ell aquest 2022 s’hi incorporen altres professionals de la indústria cinematogràfica, com Colita, Isona Passola, Jaume Peracaula, Juan Ferrer, Bel·lo Torras, Quique Camín i Toni Camín.

El mateix Fermí Reixach s’ha mostrat “molt il·lusionat amb aquest reconeixement, m’agrada molt”.

Fermí Reixach, en el curtmetratge 'L'Àngel de Lloret'
Fermí Reixach, en el curtmetratge ‘L’Àngel de Lloret’

Segons l’Acadèmia del Cinema Català tant Reixach com la resta de membres d’honor són referents en la direcció d’art i la fotografia, la producció, la interpretació i la crítica. Plegats han contribuït de manera determinant en la renovació del llenguatge cinematogràfic de Catalunya.

Serena Vergano, Paco Poch, Ventura Pons, Manuel Huerga, Agustí Villaronga, Núria Prims i Albert Galera seran els glossadors en l’acte de nomenament. Tindrà lloc el 8 de juny a la Universitat de Barcelona.

L'actor lloretenc Fermí Reixach
L’actor lloretenc Fermí Reixach

El productor Paco Poch serà l’encarregat de glossar l’actor Fermí Reixach, nascut a Lloret de Mar l’any 1946. Van coincidir a ‘El viatge vertical’ i ‘Escapada’, on Poch va ser productor.

Format en teatre a Barcelona i Nova York, Reixach va ser cofundador del grup teatral Comediants i del col·lectiu Teatre Lliure.

fermi reixach la valla
Fermí Reixach, en primer terme, a la sèrie LA VALLA.

El seu debut en el cinema arriba el 1979 amb ‘La campanada’, de Jaime Camino, i després d’una vintena de pel·lícules com a secundari rep el Premi de Cinematografia de la Generalitat a Millor Actor.

Fermí Reixach, caracteritzat a la sèrie 'Los Herederos de la Tierra' de Netflix.
Fermí Reixach, caracteritzat a la sèrie ‘Los Herederos de la Tierra’ de Netflix.

Fermí Reixach ha treballat a les ordres de directors com Antonio Chavarrías, Jordi Grau, Bigas Luna o Jaume Balagueró, i en produccions com ‘El perfume: Historia de un asesino’.

spot_img

El + Vist