11.8 C
Lloret de Mar

Foguera a la platja i arribada de la Flama del Canigó des del Pirineu, novetats d’aquest any

La Penya Ciclista anirà a recollir la flama al Pirineu i la faran arribar a la plaça de la Vila juntament amb els Moters de Lloret. Per acabar, foguera popular a la platja.

Arribada de la Flama del Canigó 2017
Arribada de la Flama del Canigó 2017

Darreres Notícies

Novetats a la revetlla de Sant Joan. Aquest any es farà una foguera popular a la platja i, a més, la Penya Ciclista de Lloret anirà fins al Pirineu a recollir la Flama del Canigó per fer-la arribar a Lloret.

servicios profesionales jimenez

Es manté, d’aquesta manera, una tradició catalana que es va iniciar fa moltes dècades. La matinada del 22 al 23 de juny, es renova la Flama del Canigó, al Pirineu, i es distribueix arreu dels Països Catalans. Es tracta d’una celebració que es vincula al solstici d’estiu.

El regidor de Cultura, Albert Robert, convida tots els lloretencs a rebre la flama. El president de la Penya Ciclista, Raúl Gallego, ha explicat que tenen moltes ganes de col·laborar amb aquesta tradició que consideren que és molt especial per a Catalunya. I ha afegit que la idea de fer una foguera popular va ser de l’entitat. Els ciclistes faran arribar la flama a la nostra vila, on s’uniran als Moters de Lloret, que fa anys que s’encarreguen del tradicional acte. El seu representant, Emili Olivé, recorda que l’esdeveniment el va impulsar el desaparegut Carles Estapé.

Les motos sortiran de la plaça de la Vila a dos quarts de sis de la tarda per anar al passeig de Cúllar, on a les set és previst que rebin als ciclistes. Després, la Flama del Canigó es portarà fins a la plaça de la Vila, on es llegirà un manifest signat per Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, empresonat des de fa més de vuit mesos. Un text que destaca la importància que té la Flama del Canigó com a símbol d’unió dels Països Catalans i que també fa referència a la situació política actual i demana a la societat caminar plegats per seguir creixent.

Per acabar, arribarà una de les novetats més destacades d’aquest any: s’encendrà una foguera a la platja, i es repartirà coca i cava per a tothom. A continuació, a les deu de la nit, començarà l’audició de sardanes amb la Cobla Mediterrània.

spot_img

El + Vist