7.6 C
Lloret de Mar

‘Fora rosaris dels nostres ovaris’, un dels lemes per reclamar la despenalització de l’avortament

L'Aurora s'ha concentrat aquest dimecres, coincidint amb el Dia internacional per la despenalització de l'avortament.

Un dels lemes de la concentració a favor del dret a l'avortament
Un dels lemes de la concentració a favor del dret a l'avortament

Darreres Notícies

Nosaltres parim, nosaltres decidim. Fora rosaris dels nostres ovaris. Avortar és un dret, no un debat. Avortament legal, lliure i gratuït. Aquests són alguns dels lemes que es podien llegir a les pancartes que ha exhibit l’associació de dones l’Aurora aquest dimecres, coincidint amb el Dia internacional per la despenalització de l’avortament.

La presidenta de l’entitat, Maite Rodríguez, denuncia que hi ha molts països on encara està prohibit avortar i, davant de l’increment dels governs d’extrema dreta, cal actuar perquè l’avortament sigui un dret arreu.

“Cal fer molta feina i més ara que veiem que a la major part dels països hi ha una pujada increïble dels governs d’extrema dreta”

Maite Rodríguez

A més a més, des de l’Aurora també lamenten que hi ha territoris a Catalunya on no es pot avortar perquè tots els ginecòlegs són objectors de consciència.

“Hi ha hospitals on tots els ginecòlegs són objectors de consciència i això no es pot permetre, perquè ells tenen dret a ser objectors, però nosaltres tenim el dret d’avortar”

Maite Rodríguez
Els concentrats reclamaven l'avortament legal i gratuït
Els concentrats reclamaven l’avortament legal i gratuït

Pel que fa a l’àmbit social, és cert que s’ha avançat molt en els últims anys, però Maite Rodríguez posa èmfasi en què encara hi ha molts estigmes entorn a l’avortament.

“Encara és un estigma. Coneixes alguna dona que hagi dit lliurement que ha avortat fora del seu cercle íntim? No. Si no ho diu per què és? Perquè és un estigma”

Maite Rodríguez

Tot i que la concentració l’ha convocat l’Aurora, ha tingut el suport de l’Ajuntament a través de la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez.

“És un dret essencial per a qualsevol dona i hi ha altres països on no es pot avortar i crec que s’està fent un pas enrere en el dret a l’avortament”

Jennifer Pérez
concentracio aurora avortament
Algunes de les persones concentrades aquest dimarts

Jennifer Pérez coincideix en què encara hi ha molts estigmes entorn a l’avortament i anima a les dones que ho han fet a parlar-ne de manera oberta.

“Les persones que jo conec que han hagut d’avortar ho han passat súper malament, no ho obliden mai i no ho diuen a ningú i crec que és un error; han d’explicar-ho i se’ls ha de donar suport”

Jennifer Pérez

A la concentració d’aquest dimecres, l’Aurora ha llegit el manifest de la Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït, que s’ha unit a la convocatòria internacional en defensa del dret al propi cos.

spot_img

El + Vist