26.9 C
Lloret de Mar
La víctima, Niccolò Ciatti (Instagram)

Fugit de la justícia l’acusat de matar un jove italià a Lloret d’una puntada de peu

Avui s'havia de celebrar el judici a Roma, però l'acusat, que s'enfronta a la cadena perpètua, no s'hi ha presentat.

La víctima, Niccolò Ciatti (Instagram)

Darreres Notícies

L’acusat de matar un jove italià de 22 anys d’una puntada de peu l’estiu del 2017 a Lloret de Mar no s’ha presentat al judici, que s’havia de celebrar avui a Itàlia. Ja fa uns dies, la ministra de Justícia d’Itàlia, Marta Cartabia, va reconèixer en una entrevista al diari La Nazzione que, “per una sèrie de fets”, el processat havia quedat en llibertat per error i “ara l’estan buscant”.

L’acusat és Rassoul Bissoultanov, d’origen txetxè i detingut a Itàlia per l’assassinat de Niccolò Ciatti, un jove de 22 anys de Florència que l’estiu del 2017 passava les vacances a Lloret. Una nit que era de festa amb els amics va ser colpejat fins a la mort.

La Fecasarm (patronal de l’oci nocturn) es va personar com a acusació popular. L’advocat Joaquim Boadas, secretari de l’entitat, ha explicat que era previsible que l’acusat no es presentés al judici.

“Ha fugit de la justícia i ara serà difícil que el trobin: si aquí va marxar quan se li demanen 24 anys de presó, si ara se li demana cadena perpètua a Itàlia, serà difícil trobar-lo”

Joaquim Boadas

Recordem que, en el seu moment, el jutjat de Blanes va decretar presó provisional per a Bissoultanov, que va estar quatre anys entre reixes. La instrucció del cas, però, es va allargar i el juny passat l’Audiència de Girona el va haver d’alliberar perquè havia arribat al límit permès per llei.

El judici a Girona s’havia de celebrar, amb jurat popular, el novembre passat, però l’acusat va obtenir un permís per marxar a França per renovar la documentació i, a la frontera amb Alemanya, va ser extradit a Itàlia, que havia emès una ordre europea de detenció, perquè la víctima era italiana. A Itàlia, l’acusat s’enfronta a la pena de cadena perpètua.

Joaquim Boadas creu que el problema principal en aquest cas ha estat la lentitud de la justícia espanyola.

“Jo crec que el que ha fallat és la celeritat judicial, o sigui, no es pot trigar quatre anys en celebrar un judici, que és el temps màxim que es pot mantenir algú en presó provisional”

Joaquim Boadas

A banda de l’acusat principal, hi ha un segon acusat, que també està en llibertat, que hauria impedit que dos amics de la víctima l’ajudessin. Tot i així, Boadas ja ha avançat que serà complicat que se’l jutgi si no apareix l’acusat principal. Ara caldrà esperar si se’l pot capturar. Mentrestant, no s’ha fixat cap nova data per al judici.

Paral·lelament, Itàlia i Espanya tenen un conflicte a l’hora de saber quina jurisdicció s’ha de fer càrrec del processat. La italiana defensa que ha de ser jutjat a Roma, perquè la víctima és italiana, l’espanyola assenyala que, com que el crim va passar a Lloret de Mar, ha de ser Espanya qui jutgi l’home.

spot_img

El + Vist