13.6 C
Lloret de Mar
Josep Maria Forn, amb el cartell de 'La pell cremada' al darrere.

Ha mort Josep Maria Forn, director de ‘La pell cremada’

Un film fonamental, que denunciava les condicions de vida dels obrers de l’Espanya franquista en contraposició als turistes que venien de vacances a la Costa Brava.

Josep Maria Forn, amb el cartell de 'La pell cremada' al darrere.

Darreres Notícies

Ha mort Josep Maria Forn a l’edat de 93 anys, compromès políticament amb Catalunya. El director de cinema es va donar a conèixer amb la pel·lícula “La pell cremada“, rodada als anys ’60 a Lloret de Mar. Amb una llarga trajectòria com a director i productor, Forn va rebre el Gaudí d’Honor i la Creu de Sant Jordi.

‘La pell cremada’ és un film fonamental, que denunciava les condicions de vida dels obrers de l’Espanya franquista en contraposició als turistes que venien de vacances a la Costa Brava.

‘La pell cremada’ es va projectar el passat mes de maig a la Filmoteca de Catalunya. Per aquest motiu, la ràdio va entrevistar Josep Maria Forn, que recordava que el municipi els va acollir molt bé durant el rodatge.

El nom de la pel·lícula fa referència al contrast de la pell cremada dels obrers que treballen a les obres de construcció amb la pell vermella dels primers turistes que venen a prendre el sol.

Un dels secrets que fan que la pel·lícula segueixi despertant interès mig segle després és, segons Josep Maria Forn, que està feta amb sinceritat, amb l’objectiu de mostrar la realitat tal com era.

‘La pell cremada’ va ser la seva obra més personal i reconeguda, on abordava el problema de la immigració a Catalunya malgrat la forta censura d’aleshores.

La mort de Josep Maria Forn ha estat lamentada tant des de les institucions com des del sector. Joan Moret, president del cineclub Adler, el qualifica de “figura fonamental de la cinematografia catalana”.

spot_img

El + Vist