24.1 C
Lloret de Mar
Vicenç Franch, en la inauguració dels Bucs d'Assaig.

Homenatge al desaparegut Vicenç Franch, del mític grup 972

L'acte, organitzat per la vídua i amics del músic, es duu a terme aquest diumenge (11h) a la Biblioteca de Lloret de Mar.

Vicenç Franch, en la inauguració dels Bucs d'Assaig.

Darreres Notícies

El lloretenc Vicenç Franch, baixista dels mítics 972 i pioner del rock català, rebrà un sentit homenatge aquest diumenge, 26 de març, a càrrec de la seva vídua Pepi i amics. L’acte, previst a la Biblioteca (11h), comptarà amb actuacions musicals, un seguit de projeccions i parlaments.

Hi actuaran Eastern Eggs i la orquestra Rolls, entre d’altres, a més de projectar material dels Beatles amb imatges d’en Vicens i el vídeo de la cançó “No puc evitar”.

Vídeoclip de ‘No puc evitar’, dels 972, del disc “Tot és mentida”.

Franch va morir l’estiu del 2021, a l’edat de 55 anys, després de lluitar contra un càncer. Tot i que va estar en altres grups, era del baixista dels 972, agrupació de referència a les comarques gironines, que també comptava amb Francesc Rubiño, a la veu i la guitarra, i Paco Córdoba, a la bateria.

franch

Els 972 van editar el disc “Tot és mentida”, de l’any 1990, amb la producció de Jordi Gas, i estaven preparant un segon treball quan es van dissoldre com a grup. A causa de la seva repercussió a Lloret, un dels Bucs d’assaig d’El Puntet porta el nom dels 972 en homenatge a la banda.

Un any després de la seva mort, la família d’en Vicenç va donar el seu material (micròfons, altaveus i taules de mescles) als Bucs d’El Puntet on el fan servir joves músics.

spot_img

El + Vist