17.9 C
Lloret de Mar

ICV – EUiA i la CUP fan pública la despesa de la campanya electoral

Les dues formacions coincideixen en què és un exercici de transparència i demanen a la resta de partits que també ho facin.

Despesa d'ICV - EUiA
Despesa d'ICV - EUiA

Darreres Notícies

ICV – EUiA i la CUP han fet pública la seva despesa per a la campanya electoral i demanen a la resta de partits que facin el mateix.

servicios profesionales jimenez

Totes dues formacions han justificat amb què es van gastar els diners i d’on van rebre els ingressos. En aquest sentit, ICV – EUiA ha explicat que la despesa total va ser de 7.600 euros, tot i que el portaveu, Xavier Rodríguez Pacios, ha remarcat que han tingut en compte també despeses fetes abans dels quinze dies que es consideren estrictament de campanya. En aquest sentit, la coalició ha aclarit que durant les dues setmanes prèvies a les eleccions va gastar-se només uns 4.000 euros i, per tant, està dins de la llei que estableix un màxim de 4.200 euros per a les formacions que no es presenten en més del 50% dels municipis de la província. Per a Pacios aquesta acció és un exercici de transparència exemplar.

Des d’ICV – EUiA també han explicat que els seus ingressos provenen tots dels membres de la coalició a la vila i els recullen al llarg dels quatre anys de mandat.

ICV – EUiA vol que la resta de partits també facin pública la seva despesa i, si no ho fan, els demana que no parlin de la transparència de les altres formacions. Una opinió que comparteix la CUP. El seu portaveu, Andreu Espinosa, ha exposat que la transparència comença per un mateix.

La CUP va gastar-se un total de 1.500 euros en la seva campanya. Espinosa creu que hi ha molts partits que no faran públiques les seves xifres perquè superen amb escreix aquesta quantitat.

Andreu Espinosa ha detallat que la formació va rebre una subvenció nacional, una petita de territorial i la resta de diners els van posar els membres de la CUP a Lloret. I ha afegit que la seva campanya va ser austera perquè creuen que és com ha de ser una campanya electoral.

spot_img

El + Vist