Dijous, 29 octubre 2020
16.9 C
Lloret de Mar

Ikigai, el projecte de tres lloretenques per reflexionar sobre l’educació

Són Natàlia Grifé i les germanes Vereda i Kasandra López, que volen remoure, fer xarxa, compartir i gaudir de tot allò que envolta el món educatiu.

Darreres Notícies

Municipis confinats els caps de setmana, comerços grans tancats i activitats suspeses

S'aturen totes les activitats extraescolars i l'activitat cultural i tanquen els centres esportius. Tampoc no es podrà entrar i sortir de Catalunya durant tota la setmana. Les mesures entraran en vigor aquest divendres i duraran, de moment, 15 dies.

Lloret de Mar avala dues de les propostes de l’estudi informatiu per ampliar la C-32

L'Ajuntament ha presentat al.legacions a l'estudi informatiu del nou ramal de la C-32 entre Tordera i Lloret i avala dues de les alternatives proposades.

Protocol de seguretat antiCOVID al cementiri amb motiu de Tot Sants

Com a mesures més destacades, hi ha la limitació de l’aforament a un màxim de 500 persones, un 25% del total.

La residència de gent gran i centre de dia es començaran a construir l’any 2022

Amb aquest calendari treballa l’Ajuntament, després que el passat divendres signés un conveni amb la Generalitat, pel qual el govern català es compromet a finançar 48 places públiques noves al centre.

L’Ajuntament signa un conveni amb Pas a Pas per atorgar-li 9.000 euros

Es tracta d'un conveni que se signa anualment per ajudar a l'entitat a impulsar projectes per afavorir la inclusió d'infants que pateixen TEA.

Ikigai és el nom del perfil d’Instagram que han creat tres lloretenques amb una finalitat ambiciosa en l’àmbit de l’educació. Són Natàlia Grifé (mestra d’educació infantil), Vereda López (mestra d’educació primària i guia Montessori) i Kasandra López (pedagoga), que van escollir aquest nom japonès perquè significa el motiu pel qual ens aixequem cada dia amb ganes i il·lusió, allò que ens impulsa a viure.

La idea d’impulsar Ikigai va néixer en detectar la mancança d’un espai al territori gironí on reflexionar amb altres professionals del món educatiu.

Ikigai logo
El logotip d’Ikigai

Així doncs, la plataforma vol servir per remoure, fer xarxa, compartir i gaudir de tot allò que envolta el món educatiu en totes les seves vessants i oberta absolutament a tothom, ja que la seva filosofia és que tothom hi té a dir pel que fa a l’educació.

A banda del compte d’Instagram, cada mes publiquen una revista digital anomenada Ikibook, que reparteixen gratuïtament en un document pdf a través del correu electrònic a tothom qui la sol·liciti a associacioikigai@gmail.com.

De moment, han publicat tres Ikibooks: en el primer expliquen què és Ikigai i com buscar-lo en un mateix, en el segon parlen de les capacitats en termes generals i, en l’últim, es basen en el mètode Montessori. La previsió és que el setembre surti una nova edició, amb una novetat: la secció Ikitweet, en què publicaran aportacions que facin els seus seguidors sobre diferents temes.

SEGUEIX-NOS

4,928SeguidorsSeguir
3,287SeguidorsSeguir
12,913FansSeguir
- Publicitat -

El + Vist

L’ADF i l’Ajuntament denuncien l’incivisme dels abocaments il·legals

L'últim detectat ha estat a l'antiga carretera de Vidreres i ja s'ha retirat. L'ADF creu que podria tractar-se d'un taller mecànic il·legal.

Mor a la guerra d’Armènia Armen Knyazyan, propietari dels restaurants Giorgio i Xaloc

Tenia 46 anys, era una persona molt estimada i familiars i amics el recorden com un "heroi".

Demanen 24 anys de presó per a l’acusat de matar un italià a Lloret

Els fets van passar en una discoteca de la vila la nit del 12 d'agost del 2017, a la discoteca St' Trop.