11.4 C
Lloret de Mar
Inauguració de la mostra

Inaugurada una exposició amb obra inèdita del pintor Joan Llaverias

La mostra, titulada 'Llaverias i el mar', compta amb les aportacions de tres museus, de la família i de veïns, que mai abans no havien estat mostrats al públic.

Inauguració de la mostra

Darreres Notícies

Lloret de Mar ret homenatge al pintor Joan Llaverias, amb una exposició –inaugurada ahir a Can Saragossa- que mostra pintures i obres inèdites de l’artista. Han estat cedides per la família i particulars, a més d’algun objecte personal.

Llaverias, de qui aviat se celebraran els 150 anys del naixement, va sentir un gran amor i feeling per la vila, no només artístic sinó també humà. A principis del segle 20 va passar bona part de la vida a Lloret, cosa que va quedar plasmada, amb un a la seva obra.

La seva besnéta, Montse Cantin, argumenta, entre altres aspectes, que se’l considera el descobridor artístic de la Costa Brava, abans que el litoral gironí rebés aquest nom l’any 1908. Segons confessió pròpia de Llaverias, plena d’humor, deia que les aquarel·les li sortien tan bé perquè les pintava amb aigua de mar. Va ser tot un artista i un lloretenc de cor.

L’exposició, titulada Llaverias i el mar, compta amb les aportacions de tres museus, de la família i de veïns, que mai abans no havien estat mostrats al públic. La lloretenca Cristina Pinto, del departament d’Ensenyament de l’Ajuntament, ha cedit 4 quadres, dos dels quals mostren el port de Barcelona a l’època.

El regidor Albert Robert destaca que la mostra és tot un homenatge, que, de retruc, portarà el nom i la cultura de Lloret fora de la vila. A l’acte d’ahir també van intervenir Roger Marcet, que és el director del Museu Marítim de Barcelona, i Ignasi Soler com a tècnic del Museu de Vilanova i la Geltrú.

L’exposició Llaverias i el mar inicia el recorregut al Museu de Can Saragossa, a la tardor farà el salt al Museu Marítim de Barcelona i al 2016 anirà fins a Vilanova i la Geltrú. És on va néixer l’artista l’any 1985. Tant ell com la seva dona i fill són enterrats aquí, a Lloret.

Recomanem que visiteu la mostra a Can Saragossa, que obre cada dia, de dilluns a diumenge, al matí, de deu a dues. El preu de l’entrada són 3 euros.

spot_img

El + Vist