22.6 C
Lloret de Mar
Samantha Hudson (@alexgendro)

Ja s’ha donat el tret de sortida de la Setmana Contra l’LGTBIfòbia a Lloret de Mar

L'acte principal serà, diumenge al vespre, una performance al Teatre amb Samantha Hudson, Alexia Luna (La Hora del Bollo), Joanne y Otras Chicas del Montón.

Samantha Hudson (@alexgendro)

Darreres Notícies

Lloret de Mar se suma des d’avui a la Setmana Contra l’LGTBIfòbia, amb diferents departaments coordinats per Igualtat i amb l’associació Plurals. Des d’aquest dilluns i fins a diumenge, 21 de maig, es durà a terme un complet programa d’activitats, marcat per exposicions, tallers, debats, xerrades, passis de cinema, recitals poètics, concerts o programes especials als mitjans de comunicació.

El colofó serà diumenge, amb una performance al Teatre amb Samantha Hudson, Alexia Luna (La Hora del Bollo), Joanne y Otras Chicas del Montón, en què es farà entrega del premi Tortuga d’Or a càrrec de Plurals. Tot plegat començarà a les vuit del vespre al Teatre. La regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, remarca que “la lluita LGBTI-fòbia és transversal i supramunicipal”.

“La lluita contra l’LGBTI-fòbia és transversal i supramunicipal i, per tant, hem treballat en una programació amb diferents departaments de l’Ajuntament i entitats de Lloret per lluitar contra aquesta xacra i visibilitar i sensibilitzar sobre la discriminació encara massa present que pateixen aquests col•lectius”

Jennifer Pérez

A partir del 15 de maig es podran visitar dues exposicions temàtiques sobre temática LGTBI. Una, feta per l’Arxiu, i exposada al vestíbul de l’equipament, desenvolupada amb l’arxiu nacional LGTBIQ+ de Noruega i la Universitat de Bergen.

L’altra exposició, d’Anna Galí, es podrà visitar al hall del Teatre de Lloret. Ofereix una selecció d’obres d’un projecte fotogràfic realitzat a partir de la mort d’un fill de 18 anys. A través de fonts i llenguatges diversos, com l’arxiu familiar i el llegat digital que deixem a internet i als dispositius digitals, documents personals i imatges de creació pròpia, el projecte aborda qüestions diverses, com la dualitat entre la identitat que mostrem a les persones properes i la que exhibim al món virtual, les relacions familiars, la formació de la personalitat durant l’adolescència, la identitat sexual, les addiccions, la mort, el suïcidi o el dol i la creació. El projecte s’ha exhibit i premiat a nombrosos festivals de fotografia.

Avui mateix, 15 de maig, a dos quarts de sis de la tarda, a la Plaça Pere Torrent, es durà a terme el taller Construïm banderes. Construïm el gènere, una activitat de sensibilització on es treballarà el significat dels colors de la bandera LGTBIQ+ i s’aprofundirà en la terminologia i els conceptes al voltant dels drets humans, el gènere i l’orientació sexual.

Demà dimarts, a les set de la tarda, al Teatre de Lloret, hi haurà la taula d’experiències organitzada per Plurals, sobre El futur de les polítiques LGBTIQ+ amb la participació dels partits que es presenten a les eleccions municipals.

De cara a dimecres, 17 de maig, que és el Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia, s’estrenarà l’espot 2023 de la Setmana Contra la LGBTI-fòbia Orgull de tu, realitzat per Meraki Films amb la participació de diferents membres del col•lectiu LGTBIQ+ i usuaris de les Tardes Rainbow Es Tint.

Un moment del rodatge de l'espot (Plurals)
Un moment del rodatge de l’espot (Plurals)

Des del mitjans de comunicació locals es faran programes especials aquest 17 de maig, concretament el Bon dia, bon hora de Nova Ràdio Lloret i el programa Lloret al dia de FITEL TV i conduït per Marc Linares.

També dimecers, a les vuit del vespre, a El Puntet s’organitza la conferència No perdis el fil de la vida. Com podem prevenir la LGBTI-fòbia? a càrrec de Joan Roa, psicòleg i membre de l’Associació per a la Prevenció del Suïcidi i l’Atenció al Supervivent, i Hèctor Morcillo, policia local.
Durant la xerrada es tractaran temes com l’assetjament per motius de sexe i gènere, i la prevenció del suïcidi en joves LGBTIQ+.

Més actes. Dijous 18, al Teatre de Lloret, es projectarà la pel·lícula Close i el curtmetratge Pizza hawaiana amb entrada gratuïta. El film Close va ser guardonat amb el Grand Prix del Festival de Canes i nominat a Millor Film Internacional als Premis Oscar d’enguany.

Divendres, 19 de maig, a la discoteca Gotham, hi haurà un tribut a Mecano amb Héroes de la Antártida. L’entrada, a 5€, anirà a benefici de Plurals.

Dissabte 10 de juny, tindrà lloc l’acte de cloenda del Cicle Radical Poesia. Eros i Thanatos, espectacle poètic i musical de LEAD inclòs dins dels actes de la Capital de la Cultura Catalana, incideix en la declaració de Lloret Ciutat Feminista i la reivindicació de la llibertat i la igualtat en les diverses opcions de gènere.

Durant els espectacles que tinguin lloc al Teatre de Lloret es podrà gaudir del servei de canguratge amb servei de monitors gratuïts durant les funcions.
Es tracta d’un servei destinat a famílies amb fills de 3 a 12 anys i cal fer inscripció a: [email protected].

spot_img

El + Vist