8.3 C
Lloret de Mar

Joan Domènech és el nou president de la Fundació Bertrana

Joan Domènech és el nou president de la Fundació Prucendi Bertrana. Dimecres es va confirmar el nou càrrec del lloretenc, en la reunió del Patronat de la Fundació. Domènech pren el relleu d’Esteve Vilanova al capdavant de l’entitat i tindrà com a principal repte a mitjà termini la celebració de la 50ena edició del premi […]

Joan Domènech amb la seva dona
Joan Domènech amb la seva dona

Darreres Notícies

Joan Domènech és el nou president de la Fundació Prucendi Bertrana. Dimecres es va confirmar el nou càrrec del lloretenc, en la reunió del Patronat de la Fundació. Domènech pren el relleu d’Esteve Vilanova al capdavant de l’entitat i tindrà com a principal repte a mitjà termini la celebració de la 50ena edició del premi Bertrana de novel·la, que s’atorgarà el 2017.

L’historiador reconeix que li fa molta il·lusió presidir aquesta fundació, que va néixer fa més de quaranta anys. Va ser quan l’Ajuntament de Girona va decidir crear un premi literari en castellà i un grapat de gironins van unir-se per crear-ne un en català.

El premi va rebre el nom de Prudenci Bertrana com a homenatge a un escriptor gironí destacat, que havia estat censurat. Després es van crear més premis amb noms d’altres escriptors reconeguts. I és que la Fundació es dedica a organitzar cada any una sèrie de guardons literaris, entre els que n’hi ha un de novel·la, un d’assaig, un de poesia, un de literatura infantil i un de les notícies sobre literatura catalana que es publiquen a la xarxa.

spot_img

El + Vist