11.4 C
Lloret de Mar

Jordi Turull agraeix la persistència i l’escalf de les concentracions a Lloret

L'exconseller i expres polític va assistir ahir a la concentració número 150 de suport als exiliats, represaliats i ara ja expresos del procés sobiranista.

-

Fa 150 setmanes que un grup de lloretencs reclamen justícia per als exiliats, els represaliats i els ara ja expresos del procés sobiranista. No han faltat a la cita ni un dimecres i per commemorar la destacada xifra de 150 setmanes, ha vingut a la vila Jordi Turull.

L’expres polític s’ha mostrat molt agraït per la persistència de la ciutadania i l’escalf que va rebre mentre va ser a la presó.

Jordi Turull assegura que de seguida que el van convidar va acceptar venir a Lloret. De fet, ja volia venir per la Festa Major de Santa Cristina però no va poder. Aquest dimecres ha estat una oportunitat perfecta, coincidint amb la 150a concentració.

“150 setmanes és molt aviat dit i vinc molt content de poder estar amb aquestes persones i, sobretot, donar-los les gràcies i demanar-los que hi hem de ser, ser i ser”

Jordi Turull

L’exconseller recorda que el procés sobiranista va començar als carrers i ara demana a la població que no defalleixi, malgrat els entrebancs que estan havent-hi.

La concentració va aplegar més d'un centenar de persones
La concentració va aplegar més d’un centenar de persones

Precisament, l’acte ha coincidit amb el primer dia en què s’ha reunit la Taula de Diàleg. Recordem que Junts havia demanat que Turull hi assistís, però el president Aragonès no ho va permetre perquè no forma part del govern. De la polèmica, l’ex-pres en treu la part positiva.

“No hi ha mal que per bé no vingui i és que si arribo a anar a la Taula de Diàleg no hauria pogut venir a Lloret”

Jordi Turull

Sentit de l’humor a banda, l’exconseller reconeix que la situació és complicada i entén la preocupació. Però confia en què els representants polítics sabran posar fil a l’agulla, actuant amb la mateixa determinació que la gent al carrer.

“Això ho hem d’arreglar, jo hi posaré el bo i millor que pugui perquè refem una altra vegada ben travat el front de la lleialtat en el món independentista”

Jordi Turull

Qui va convidar directament Jordi Turull va ser la diputada lloretenca Maria Antònia Batlle, que agraeix que acceptés de seguida. La diputada entén que la població estigui desconcertada i un pèl desanimada amb la política catalana, però els demana paciència i persistència al carrer.

“Està complicat, perquè la gent ens demana aquesta unitat que és tan necessària per tirar el procés endavant, i el que els demanem és que continuïn sent-hi”

Maria Antònia Batlle

Més d’un centenar de persones han assistit a la concentració d’aquest dimecres a la plaça de l’Església, on s’han entonat diferents cançons reivindicatives, com l’Estaca o Els Segadors, i s’ha comptat amb la col·laboració de l’il·lustrador Jordi Magrià, conegut com a Bicman.

Com sempre, l’acte ha estat organitzat pel CRD de Lloret, el Consell local per la República i l’Assemblea.

- Publicitat -