17.9 C
Lloret de Mar

Kabila, la nova tribu de mares de Lloret de Mar per compartir un espai d’autoescola

S'ha impulsat des del centre Fulcre i es faran diferents grups reduïts perquè les mares puguin anar-hi amb els seus fills i compartir inquietuds i tot tipus de sensacions.

Èlia Navarro i Natalia Díaz
Èlia Navarro i Natalia Díaz

Darreres Notícies

Kabila. Així s’anomena el nou projecte del centre Fulcre, que pretén crear una tribu de mares i una xarxa d’empoderament maternal. De fet, en l’idioma suahili, Kabila vol dir tribu i les fundadores han escollit aquest nom tenint en compte el proverbi africà que diu: “Per criar un infant, cal una tribu sencera”. Així doncs, el nom plasma a la perfecció la necessitat de la comunitat.

servicios profesionales jimenez

L’Èlia Navarro, fisioterapeuta i osteòpata, i la Natàlia Díaz, pedagoga, es van conèixer a la llar d’infants on duen les seves filles i van descobrir que les inquietuds de les mares solen ser sempre les mateixes. Per això van pensar que calia crear un grup on poder compartir totes aquestes impressions.

“M’adonava que, tot el que m’explicaven, jo ho havia sentit i pensava: ‘Per què ens sentim tan sola quan, en realitat, sentim el mateix que tantes altres mares?’”

Èlia Navarro

“Aquesta soledat que queda oculta, que la societat no en parla, aquesta càrrega mental que és invisibilitzada i necessitem crear un espai de tribu, d’acompanyament”

Natàlia Díaz

La idea, per tant, és crear un espai d’autoescola, de trobada i reflexió sobre la maternitat, la criança i l’educació dels seus fills i filles. Tal com ha explicat l’Èlia, els grups s’adaptaran en tot moment a les necessitats de les seves integrants i, a més, es proposaran dinàmiques d’escolta corporal.

“Pretén ser un espai d’acompanyament per a les mares, on tinguin una estona per reflexionar sobre les alegries, inquietuds, dubtes, neguits… que comporta la maternitat”

Èlia Navarro

Cal tenir en compte que en aquestes trobades també s’hi podran dur els fills i filles, ja que tindran un espai de joc lliure perquè ells també comparteixin una estona amb la tribu.

“Prepararem un espai de joc de manera lliure, on, mentre xerrem i ens empoderem, ells tinguin un espai on puguin descobrir i estar amb altres infants, sempre amb el caliu de la tribu”

Natalia Díaz
Una trobada de Kabila, al centre Fulcre
Una trobada de Kabila, al centre Fulcre

La idea inical era crear un grup per a dones embarassades i mares amb criatures de fins a un any i un altre grup amb mares d’infants una mica més grans. Però, per sorpresa, van rebre la demanda de mares d’adolescents i adults que també tenien la necessitat de compartir aquest espai i, per tant, tenen la porta oberta a la creació de qualsevol tipus de grup. Això sí, tots seran reduïts.

“La maternitat dura tota la vida i ens han contactat mares d’adolescents o d’adults i elles també han compartit la soledat i aquesta càrrega mental”

Èlia Navarro

Per donar a conèixer el projecte, s’han organitzat dues xerrades informatives obertes a tothom: dimarts 14 de març a dos quarts d’onze del matí i divendres 17, a dos quarts de quatre de la tarda. Qui vulgui contactar amb Kabila, pot fer-ho al compte d’instragram de la tribu, al compte de Fulcre, a través del telèfon 611472831 o bé de manera presencial, al carrer Sant Carles, número 34.

spot_img

El + Vist