25 C
Lloret de Mar
Ofrena floral de la confraria de Sant Elm

La benedicció de Sant Elm s’obre a totes les embarcacions

Es tracta d'una novetat, que arriba el proper 26 de juliol, després de la missa i abans de l'ofrena floral.

Ofrena floral de la confraria de Sant Elm

Darreres Notícies

La confraria de Sant Elm obre la benedicció al mar de la diada del 26 de juliol a tot tipus d’embarcacions, tant si és un vaixell, una barca o un caiac. L’entitat permet a tothom que ho vulgui que la seva embarcació sigui beneïda pel mossèn.

Es tracta d’una novetat d’aquesta festa major. Ignasi Riera, president de la confraria, exposa que “aquest any incloem la benedicció a totes les embaracions, siguin a motor, vela o rems, perquè facin una petita processó i siguin beneïdes el dia de Sant Elm, després de la missa”.

Ofrena floral de l’any 2016

La confraria de Sant Elm es mostra contenta de viure una festa major “normalitzada”, després de dos anys de pandèmia.

El primer acte que organitza arriba aquest dijous: es tracta de l’assaig del Ball de Plaça de concurrència popular, al pati de l’Erol, a dos quarts de 8 del vespre. També organitza la passada dels Obrers del dia 25 així com la diada de Sant Elm, del proper 26 de juliol.

Els actes programats són la missa solemne, a les 12 del migdia, a la parròquia de Sant Romà; i tot seguit, la benedicció de vaixell a la platja, que s’obre a tothom que tingui alguna embarcació, la qual es complementarà amb l’ofrena floral “a les persones que han perdut la vida al mar”.

Els actes de la diada de Sant Elm es tanca amb el ball de plaça de concurrència popular, a dos quarts de 8 del vespre, a la plaça de l’Ajuntament. Es tracta d’una versió del ball on hi participen moltes famílies, amb petits i grans.

spot_img

El + Vist