10.2 C
Lloret de Mar
La masia de Can Saragossa, una de les seus municipals que expedeix l'IdCAT.

La Biblioteca, El Puntet i Can Saragossa expedeixen un total de 356 IdCATs al mes de març

A l’Oficina d’Informació i Informació Ciutadana (OIAC) se n’han fet 1.319, per la qual cosa el total es situa en 1.675 expedicions d’IdCATs.

La masia de Can Saragossa, una de les seus municipals que expedeix l'IdCAT.

Darreres Notícies

La Biblioteca, El Puntet i Can Saragossa van expedir al llarg del mes de març un total de 356 idCATs. Recordem que l’Ajuntament ha habilitat des del passat 1 de març aquests tres nous espais per poder obtenir el certificat digital.

La xifra d’expedicions per equipaments són les següents: 269 a la Biblioteca Municipal, 40 a El Puntet i 47 a Can Saragossa. A aquests, s’hi ha de sumar les 1.319 expedicions que es van fer a l’OIAC, l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana. Per tant, en total, s’han fet 1.675 expedicions d’IdCAT a Lloret al llarg del mes de març.

El regidor de l’OIAC, Xavi Flores, valora les xifres de “manera positiva”. Destaca que, amb aquests nous espais, s’ha pogut “descongestionar l’OIAC i alliberar cites prèvies” per a dur a terme altres tràmits.

L’any passat es van expedir 3.319 certificats idCAT. El regidor assenyala que en els tres primers mesos d’aquest 2021 ja se n’han tramitat “pràcticament la meitat” dels que es van fer al 2020.

“Això ens indica clarament que cada vegada hi ha més demanda per obtenir l’IdCAT”

Xavi Flores

L’IdCAT és un certificat digital d’identificació i signatura electrònica avançada per a ciutadans, que garanteix la seva identitat a internet. És gratuït i té un període màxim de validesa de quatre anys.

Actualment, el certificat s’utilitza per fer tràmits a la seu electrònica de l’Ajuntament de Lloret, amb la Generalitat de Catalunya, la Seguretat Social, la Direcció General de Trànsit o l’Agència Estatal d’Administració Tributària, entre d’altres. Per a més informació es pot consultar el web www.idcat.cat.

spot_img

El + Vist