13.9 C
Lloret de Mar
La masia de Can Saragossa, una de les seus municipals que expedeix l'IdCAT.

La Biblioteca, El Puntet i Can Saragossa expedeixen un total de 356 IdCATs al mes de març

A l’Oficina d’Informació i Informació Ciutadana (OIAC) se n’han fet 1.319, per la qual cosa el total es situa en 1.675 expedicions d’IdCATs.

La masia de Can Saragossa, una de les seus municipals que expedeix l'IdCAT.

Darreres Notícies

Què es pot fer i què no a partir de diumenge, sense toc de queda ni estat d’alarma

Les mesures aprovades entraran en vigor aquest 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, i s'aplicaran durant quinze dies.

‘El inocente’, rodada en part a Lloret, número 1 de Netflix

A la vila es van enregistrar unes escenes a la plaça del Carme, al passeig marítim i l'interior del restaurant Orient Express, entre altres localitzacions.

Yagi Color, la nova aventura empresarial de dos empresaris turístics de Lloret

La Cristina Marcos i en Ryan Algar engeguen aquest projecte, després que la crisi per la Covid hagi reduït el rendiment dels seus negocis del sector del turisme.

Lloret de Mar es promociona als mercats europeus amb accions en format virtual

Durant les últimes setmanes Lloret Turisme ha participat en jornades professionals i sessions de treball amb professionals de Polònia, Bèlgica i Espanya.

L’alumna Meghna Nihalani (Coll i Rodès), al quadre d’honor de les Olimpíades d’Economia

Estudia Segon de Batxillerat i ha estat la desena classificada, en entrar al top 10 d’un total de 63 participants de Catalunya.

La Biblioteca, El Puntet i Can Saragossa van expedir al llarg del mes de març un total de 356 idCATs. Recordem que l’Ajuntament ha habilitat des del passat 1 de març aquests tres nous espais per poder obtenir el certificat digital.

La xifra d’expedicions per equipaments són les següents: 269 a la Biblioteca Municipal, 40 a El Puntet i 47 a Can Saragossa. A aquests, s’hi ha de sumar les 1.319 expedicions que es van fer a l’OIAC, l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana. Per tant, en total, s’han fet 1.675 expedicions d’IdCAT a Lloret al llarg del mes de març.

El regidor de l’OIAC, Xavi Flores, valora les xifres de “manera positiva”. Destaca que, amb aquests nous espais, s’ha pogut “descongestionar l’OIAC i alliberar cites prèvies” per a dur a terme altres tràmits.

L’any passat es van expedir 3.319 certificats idCAT. El regidor assenyala que en els tres primers mesos d’aquest 2021 ja se n’han tramitat “pràcticament la meitat” dels que es van fer al 2020.

“Això ens indica clarament que cada vegada hi ha més demanda per obtenir l’IdCAT”

Xavi Flores

L’IdCAT és un certificat digital d’identificació i signatura electrònica avançada per a ciutadans, que garanteix la seva identitat a internet. És gratuït i té un període màxim de validesa de quatre anys.

Actualment, el certificat s’utilitza per fer tràmits a la seu electrònica de l’Ajuntament de Lloret, amb la Generalitat de Catalunya, la Seguretat Social, la Direcció General de Trànsit o l’Agència Estatal d’Administració Tributària, entre d’altres. Per a més informació es pot consultar el web www.idcat.cat.

- Publicitat -

El + Vist

Miguel Molina (Ferrari) fa podi a Bèlgica, a la primera cursa del Campionat del Món de Resistència

El pilot lloretenc, amb el brasiler Daniel Serra com a nou company d’equip, ha iniciat una nova temporada en aquesta categoria, després de la victòria que va obtenir fa dues setmanes en les 4 hores de Barcelona.